AAIBEEST III

Vannacht werd ik om een uurtje of twee wakker. De TV stond nog aan, we waren allebei in slaap gevallen. Het benne drukke tijden en mijn schatje en ik zijn onderhand wel een beetje uitgeput. Maar goed, dat terzijde. Ik greep de afstandbediening, zette de TV uit en hoorde vervolgens mijn Pinkelmannetje luid mauwen in de tuin. Hoe klonk dat nou? Was hij in angst? Zat hij tegenover een andere kat? Was er iets mis? Uit het raam kon ik het niet zien.

Ik had geen rust meer, dus ging naar beneden om te zien of ik hem soms ergens mee moest helpen. (ja, je bent een poezemoedertje of je bent het niet he ;o))

Toen ik de tuindeur opende hoorde ik nog steeds dat ‘vreemde gekir’ en zag ik Pinkeltje. Toen hij me zag, kwam hij naar me toerennen met een ondefinieerbaar bruin ding in zijn bek…. (ieks!). Gelukkig legde hij het nog steeds buiten weer neer. Hij mauwde en kirde, alsof hij trots was op zijn vangst. Hij rende opgewonden heen en weer tussen mij en ‘het bruine ding’, kwam nog even kopjes geven en toen koos hij toch definitief voor zijn ‘bruine ding’. Een luid gesmek was het gevolg….

Ik heb de tuindeur weer zachtjes dichtgedaan, mijn schatje alleen latend met zijn avondsnack. Ons derde aaibeest is ook een “versus killercat” en ik vind het niet eens erg.

5 reacties

 1. Maaike Zwartjes schreef:

  Lief he? Hij moet wel heel veel van je houden; katten komen hun ‘baasjes’ alleen hun prooi brengen als dat het geval is.
  Mijn moeder vindt weleens afgekloven kikkers in haar pantoffels.

  [Gertjo blij dat Magic niet naar buiten kan…]

  • Jannie schreef:

   He Maaike-meisje, alles goed met jou?
   Ik vind dat wel een mooie gedachte, dat Pinkeltje van me houdt…. want ik hou ook zooooooooooooooveel van Pinkeltje! 🙂

 2. Maaike Zwartjes schreef:

  Hee Jannie-meisje,

  Zou jij misschien bovenstaande reactie van mij weg willen halen svp..? Ik probeer mijn achternaam weg te krijgen van internet en altijd als ik er op zoek krijg ik bovenstaande reactie in beeld. Grr. 🙂 Bij voorbaat dank!

  • Jannie schreef:

   U bent bij deze weer anoniem gemaakt 😉
   Zal wel even duren eer Google de hit ook uit z’n systeem heeft….

   Wel grappig ineens weer een mailtje vanuit mijn weblog-verleden. Moest ineens mijn wachtwoord gaan zoeken, want het is wel heel lang gelee dat ik hier kwam.

   *twijfel* zal ik weer eens….

 3. Maaike Zwartjes schreef:

  Hihi, ja dat zal best! Jammer dat je niet meer blogt! Je schrijft fijn. X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *