ANTWOORD VAN AS EN ED

Vandaag is het een jaar geleden dat As en Ed trouwden en de volgende dag voor een half jaar vertrokken. Ze reisden vervolgens door Rusland, Mongolië, China, Tibet, Nepal, India, Birma, Laos, Cambodja en Vietnam en hielden het thuisblijversfront van hun belevenissen op de hoogte, via hun weblog. Precies een half jaar later waren ze weer terug in Nederland. Kort op hun thuiskomst vroeg ik As om de foto van het mooiste moment van hun reis en het bijbehorende verhaal.

Ze hebben hun tijd genomen ;o) maar een klein weekje geleden kwamen ze dan toch terug op die (wist ik ook wel) moeilijke vraag.

Dit is dus hun mooiste/speciaalste foto:

TIBET

En hieronder het bijbehorende verhaal:

As en Ed, GEFELICITEERD!!!

Het heeft even geduurd.

Begin maart, net terug van onze half jaarlijkse trip, heeft Jannie ons een verzoek gedaan. Dit verzoek luidde: “Willen jullie mij jullie mooiste foto van de hele reis toesturen, met daarbij het verhaal waarom juist die foto voor jullie de mooiste is”.

Tsja, ga hier maar aan staan!!! Eentje kiezen uit 3500 foto’s.

Een onmogelijke opgave, tot gisteravond.

De laatste week komen onze “mooie” foto’s namelijk weer veelvuldig voorbij. Dat is eigenlijk heel fijn, want op die momenten staat de tijd weer eventjes stil en wanen we onszelf weer even in een andere wereld. Ed wilde het liefst naar Schiphol hollen om op de eerst mogelijke vlucht te stappen. In de landen die we bezoeken kopen we vaak een CD. Een passend muziekje en een beetje wierook en alles is compleet. We kunnen zeggen; dit alles zo bij elkaar geeft een heel goed gevoel!!!!!

Op dit moment zijn wij foto’s aan het verwijderen om voor mensen die toch nog graag wat fotoshoots van onze reis willen zien tot een acceptabele kijk tijd te komen. Want om alle 3500 foto’s te bekijken heb je veel geduld nodig!!!!

Gisteravond dus, wilden we weer aan een verwijdersessie beginnen. En de foto die als eerste te voorschijn floepte, TOEN WISTEN WE HET, dit is de mooiste foto!!!!! Deze foto hangt ook al in onze werkruimte.

Wat maakt deze foto zo bijzonder.

De foto is gemaakt in Tibet, in een klooster. Tibet kent een treurige geschiedenis. Om iets meer van Tibet te weten, lees hier een stukje over Tibet dat wij op onze site schreven.

Als je door Tibet reist wordt je met recht op de feiten gedrukt. Tibetanen mogen niet met toeristen over de Chinese onderdrukking praten. Er is dan ook veel Chinese ‘blauw’ aanwezig op straat. Ook als je door het paleis van de verbannen Dalai Lama loopt kom je tot de conclusie dat er veel kamers zijn afgesloten voor de toerist. Er is heel wat moois in Tibet te aanschouwen, qua cultuur en natuur. De Chinese regering ziet een waar goudmijntje in Tibet. De Dalai Lama en de Tibetanen hopen nog altijd op een onafhankelijk Tibet. Maar omdat het op deze aardkloot nog altijd draait om macht, zal dit er wel nooit van komen. Of de Tibetanen overigens zelf een goed bestaan op zouden kunnen bouwen is nog maar de vraag? Zij laten zich volledig leiden door het geloof. Dit staat bij hen op een zeer grote nummer 1. Gelukkig wordt dat nu weer door de Chinezen toegestaan. Het is zeer bewonderenswaardig om dat te aanschouwen. Wij hopen dat de Tibetanen, binnen de grenzen die zij hebben, de komende decennia vreedzaam kunnen leven op hun eigen grondgebied!!!!

De uitgekozen foto is zo typerend voor Tibet. Deze twee vrouwen symboliseren het geloof in het Bhoedisme en stralen van de vriendelijkheid. Wij kunnen er lang naar kijken.

Dit zijn van die “lucky shots”!

Ed en As.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *