AT THE CARWASH…

Het was in september en dus alweer een maand of vijf geleden dat het Peugje aan mijn zorgen werd toevertrouwd (voor een jaartje of vier) en vandaag was het dan toch wel eens een keertje tijd. Op de terugweg van een afspraak in Amsterdam naar de IJsselsteinse zaak, sniekten we er saampjes even tussenuit om een Carwash aan te doen. Eens kijken of we Peugje weer van grijs naar zwart konden krijgen.

Ik was nog nooit bij die bewuste carwash geweest en toen ik het wassen/drogen-kaartje bij de kassa van het benzinestation had bemachtigd zocht ik mijn weg over het parkeerterrein van de bijbehorende garage, op zoek naar de wasstraat. Twas wel een beetje een verloederd ding, het hokje wat ik aantrof; de muntgleuf voor de voorspoeldouche was dichtgeplakt dus dat ging al over en verder zag alles er erg krakkemikkig uit. Bij het naar binnen rijden van Peugje ging het ‘naar voren rijden’ lampje niet branden en het ‘stop hier’ ook al niet. Dus op goed geluk zette ik hem maar neer en zocht het kaartjesapparaat. Na een minuut wachten ging er echter nog steeds geen water stromen, dus ik naar de receptie van de werkplaats. Die mevrouw daar zei met opgetrokken wenkbrauwen dat toch echt héél duidelijk stond aangegeven dat ik ‘over’ het heuveltje moest rijden maar ze zou dan wel even iemand naar me toe sturen.

De jongen die me vervolgens kwam helpen zei me inderdaad met mijn voorwielen over de drempel heen te rijden. Het ‘rijden’-lampje was stuk dus ok, mijn domheid werd me vergeven, hij bleef nog wel even naast de auto wachten tot ik goed zou staan. Ik stapte weer in, startte Peugje en gaf een dot gas maar ohwjee… ik stond nog in zijn vrij…. *baal*…. een luid loeien van de motor vestigde de aandacht op mijn tweede dommigheidje. Vervolgens schoot ik met de volgende poging ook nog eens over het tweede heuveltje heen en moest ik weer een stukje terug. Pfffff! … *schaam*… had ik weer, dat was flater nummer 3. De jongen glimlachte ietwat meewarig. “Daar heb je weer zo’n verdwaald vrouwtje achter het stuur” stond er op zijn gezicht te lezen. Weet hij veel dat ik een scheurmonster van de bovenste plank ben, beregoed anticipeer en mijn Peugje met één hand, heel soepeltjes in de kleinste gaatjes stuur….

carWash

Gelukkig keek hij niet meer achterom toen de borstels mijn Peugje omsloten. Want dan had hij het vrouwtje ook nog druk foto’s van het carwash-ritueel zien nemen… en dan had ik niet voor zijn gedachten ingestaan.

10 reacties

 1. Eamel schreef:

  Wat we al niet doen voor ons blogje, he, Janske?

  ;-D

 2. mevrouw Mikmak schreef:

  het levert toch een leuke foto op!

 3. K€€$ schreef:

  JANCH! Wat hoor ik nou?? auto wassen?? ‘T is maar een leasebak hoor!

  tssss

 4. Feno schreef:

  Mocht je het nou nog een keer nodig vinden om je peugje te wassen neem dan die wasstraat van de Esso bij Bergambacht
  Die werkt (zover ik weet) wel gewoon normaal

 5. Annemiek schreef:

  Whahaha, ik lig in een deuk! Die Jannie…ik zie het helemaal voor me.
  Grappig verhaal hoor, al moet ik zeggen dan het mij ook zou kunnen overkomen. Als ik eenmaal aan het blunderen sla, ben ik niet meer te houden. 😉

 6. Jannie schreef:

  Nou Feno, daar zal ik over
  een maand of vijf/zes eens gaan kijken dan *grijnz*

 7. Bettie schreef:

  Ik en mn minimannetjes maken er altijd een uurtje uit van. Sjips mee en limonade..en als het erg leuk was, gaan we nòg een rondje!!(h)

 8. eddie schreef:

  hihi echt weer iets voor jou he…..nikki lauda….ghi

 9. Suffie schreef:

  Je kan het ook zo zien: bij al die formule 1 wedstrijden krijgen de pitstops de meeste aandacht op televisie… Kennelijk is dat gestop en zo dus een heel bijzondere kuur///!

 10. Daan schreef:

  Echt weer zo’n jans verhaal ha ha! Je maakt wat mee hé in je peugje!%-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *