COLLECTE DIERENBESCHERMING

Begin 2019 hebben Marcus en ik ons aangemeld als collectant voor de dierenbescherming. Zoals ik hier al eerder heb verteld hebben wij onze Milky en Donnie allebei uit een asiel gehaald. Beiden kinders van een zwerfpoes en daar zodoende terecht gekomen. Wij vinden het werk van de dieren bescherming belangrijk en zijn heeeeLe grote dierenvrienden, dus wij willen graag ons steentje bijdragen.

Toen in 2019 de jaarlijkse collecteweek in oktober naderbij kwam, hadden wij alleen nog maar standaard mailtjes van de dierenbescherming ontvangen, maar helemaal geen bericht over hoe dat het nu werd geregeld met de verstrekking van de collectebussen e.d. Een mailtje naar de dierenbescherming leerde ons dat er geen wijkhoofd in onze wijk was en dat er daarom niet gecollecteerd kon worden…. Zo jammer! Wij hebben toen maar een digitale collectebus aangemaakt (nog steeds en permanent online trouwens) en via socialmedia kanalen alsnog een bedrag gecollecteerd.

In 2020, je raadt het al, ging het weer precies hetzelfde. Geen wijkhoofd, dus geen collecte in onze wijk. Nu ging vanwege de coronacrisis het huis aan huis collecteren sowieso niet door, maar toch, wij vonden het wel irritant dat wij (en waarschijnlijk nog meer potentiële collectanten) werden belemmerd in onze goede bedoelingen doordat er geen wijkhoofd was. En wat doe je dan? Dan meld je jezelf maar aan als wijkhoofd ja toch?

Zodoende was het hier de afgelopen weken best nog een heel georganiseer. Wegwijs worden in het collectantenportaal, contact zoeken met alle ingeschreven collectanten, voor iedereen collectebussen bestellen en deze vervolgens de allemaal in elkaar zetten, verzegelen, voorzien van persoonlijke QR codes en zo nog wat dingetjes….

Op enig moment kwam er nog een mailtje van de dierenbescherming met een lijst van Rotterdamse wijken waar wel potentiële collectanten maar geen wijkhoofden waren, toen heb ik er nog maar 2 wijken bijgenomen en begon het hele riedeltje opnieuw.

Maar het is allemaal gelukt! Afgelopen zaterdag zijn alle collectanten bij ons langs geweest om de collectebussen en de bijbehorende materialen op te halen. We hebben ook nog gezellig kennis gemaakt, koffie gedronken en collecteer-tips uitgewisseld. Vanaf vandaag kom je ons ‘overal’ tegen 😀 We houden contact via een whatsapp-groepje en aanstaande zaterdag zien we elkaar weer voor het tellen van de inhoud van de bussen. We zijn enthousiast! Eindelijk kan er in onze wijken worden gecollecteerd!

Word je bij het lezen van dit verhaal ook helemaal enthousiast om te doneren? Daarvoor hoef je niet eens op een bezoek van een collectant te wachten! Via de QR-code op de collectebus op bovenstaande foto kun je via je bank-app (scanner) doneren. Dit is ook heel handig tijdens het huis aan huis collecteren voor de mensen die geen los geld in huis hebben. Heb je geen bank-app met scanner, dan kom je via DEZE LINK ook in een digitale doneer mogelijkheid.

Vanavond gingen Marcus en ik voor het eerst op pad met onze collectebussen…

Het is eerlijk gezegd wel even wennen. Dan sta je daar voor een deur met je vriendelijkste gezicht en verhaal, dat je aan het collecteren bent voor de dierenbescherming, dus voor dieren in nood en vraag je of hij/zij iets kan missen voor dit goede doel. Vervolgens varieert het veelal tussen; – de deur wordt niet open gedaan, – er wordt door de intercom of vanuit een bovenraam geroepen “geen interesse”, – voordat je bent uitgepraat wordt je onderbroken met “gaat niet gebeuren” of “nee!” Oei, oei, oei, ik vind dat wel een beetje lastig, al dat ‘gebedel’ en al die afwijzing! Gelukkig waren er ook een paar mensen wel vriendelijk en toegankelijk en die doneerden dan met een paar muntjes of via de QR code. Dat maakt de eerder meegemaakte afwijzingen dan weer een beetje goed.

Morgen weer verder met frisse moed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *