DAG PEUGJE, HAI BLUE POLLIE

Zoals de vaste bezoeker (*grinn*) wel weet, spendeer ik heel wat leuke (lege snelweg, pedaal op de plank, cd’tje op hard, aircootje aan, etc) en minder leuke (volle snelweg, file, pech, flitspaal te laat zien, wegomleggingen, stoplichten op rood, voorligger op mijn bumper, etc) uurtjes in mijn bolide. En “mijn bolide” is ZwarT en het is (tegenwoordig) een PeuG….

Vorige week echter, kreeg ik inene door dat het 3-jarige lease-contract toch maar niet met 1 jaar verlengd ging worden en dat ik een nieuwe moest/mocht gaan bestellen. In feite leuk nieuws natuurlijk, een nieuwe wagen is altijd welkom. Maar wel een beetje jammer, dat ik dat vorige week pas hoorde, het leasecontract gisteren afliep en de nieuw uitgezochte (zwarte peug) pas in oktober wordt afgeleverd….

polo

Wat een geluk *kuch* dat er bij ons net een andere wagen in het magazijn stond, die was ingeleverd door M. die ergens anders zijn kansen gaat beproeven (helaas, want is.. ehh.. was mijn favo-collega). Ik kuchte dus al bij voorbaat ja… want het is een donkerblauwe PoLo en das dan nog tot daar aan toe (mijn eerste auto was een Polo) maar hij heeft nix van de “luxe” waar mijn peugje aan voldoet, geen airco, geen centrale deurvergrendeling, geen elektrische ramen, geen carkit en geen boxen achterin. Mijn kuchje ging echter verder in een Megahoestbui, op het moment dat ik écht ging kennismaken met mijn blik-huis voor de komende vier maanden… Ik moest eerst ongeveer 20 keer aan het hengsel trekken eer de deur openging, vervolgens zat ik binnen en gingen beide deuren niet meer open, zodat ik een collega moest bellen om me te komen bevrijden. Toen ik eindelijk aan het starten toekwam, ging ‘ie’ vreselijk piepen en met zijn olielampie knipperen. Voorzichtig naar de dichtstbijzijnde pomp en daar met een vriendelijke man, de boel bijgevuld, waarna blue Pollie nog immer bleef piepen….

Dat doet ie nu nog steeds, iedere keer als ik start. Als ik een stukje rij, houdt het piepen godzijdank op en ietsjes later verdwijnt dan ook het knipperende lampje. De deuren zijn echt een crime. Bij willekeur gaan ze open, maar niet van harte. Er zit een radio in, waarvan het display iig onleesbaar, maar er komt geluid uit, dat wel. Vandaag belde ik met M.: …. “hoe heb je in godsnaam nog met een goed humeur kunnen rijden in dat barrel? en hoe zit dat met die deuren?” … M.: “ohw, ja … dat was ik ff vergeten, je moet aan het hengsel trekken, de deur naar binnen drukken en dan 4 cm naar beneden halen”…

Afijn, ik zal toch maar vriendjes worden met blue Pollie, je moet wat,
maar maandag mag ie wel voor een lekkere grote onderhoudsbeurt, daar is ie wel aan toe.

…… en vandaag kwamen dan de boze mannen van de
leasemaatschappij en ze reden mijn peugje op hun wagen……….

dag peugje !

En ik dacht nog even terug aan al die luxe van binnen…. en aan die speciale momenten, die we samen hebben beleefd. Zoals toen we samen op een geldtransportwagen inreden (eerlijk) een jaartje of twee geleden. Of aan onlangs, toen we samen op de foto gingen, in de polder. Ja, we stonden er heel goed op. En toen ik vingeroefeningen deed en hij onze voorganger weer perse op de kont moest kussen, etc, etc, etc, alles passeerde de revue….

…… en ik wuifde met mijn zakdoekje,
………. Dahaaaaag Peugie, met je fijne, soepel te openen deurtjes….

13 reacties

 1. Wendy schreef:

  Ahhhrgg…. Wat een sneu verhaal
  😀 😉

 2. Corne en Peggy schreef:

  Kuche Kuche Kuche 😕 Grrrrrrr Ik rijd een polo en nee het is geen lease auto. Wees blij dat je een lease auto hebt zeg ! ELke drie jaar een andere auto. Ik rijd nu alweer 5 jaar indezelfde POLO zonder extra’s en het beesie bevalt me nog redelijk:) Errug leuke site heb je maar ff niet zo klagen over een polo aub. Begin me een beetje minderwaardig te voelen 🙁

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 3. Jannie schreef:

  …. uhm….
  tgaat me meer
  om de extra’s, zoals ‘niet-openende-deuren’ weetjewel….

  Zie je dan niet,
  dat ik al een koosnaampie voor ’t beessie heb?

 4. Olle schreef:

  Wat een drama zeg, ik kan alleen treuren om een kapotte fietsketting 🙂
  trusten X

 5. D@H schreef:

  Ik heb dit drama allemaal live mogen aanschouwen en hebben “met z’n allen” een traantje weggepinkt….

 6. Evert-Jan schreef:

  Wat heb jij een pech zeg, maar je hebt ook wat om naar uit te kijken..

 7. Alexandra schreef:

  Ach, ik word helemaal verdrietig van dit verhaal! Deuren die niet opengaan is trouwens ook nog eens gevaarlijk! Hopelijk gaat deze polo geen andere auto’s kussen!!!! Rij veilig. Als je een BOB nodig hebt hou ik me aanbevolen met mijn Suzuki Alto 😀

 8. Corne en Peggy schreef:

  ok ok ik bied mijn excuses aan 🙂 het is inderdaad gevaarlijk met slecht opengaande deuren.

 9. Priscella schreef:

  wat kut zeg! Je favo peugo!

  Ik zou errug kwaad zijn!! Konden ze dat niet wat eerder vertellen?

 10. Jannie schreef:

  Erg bedankt allemaal, voor jullie medeleven…. 😉
  ….. langzamerhand wen ik al aan het rijden in Blue PoLLie…

  Zelfs aan de sponzige, iets te laat reagerende remmen… 😕 maarrrrrr maandag komt dat allemaal voor elkander…..

  Alex meid, LEUK je hier te zien! Met jou als BoB hou ik het zekers uit! Waar gaan we naartoe?

 11. vw schreef:

  Volkswagens zijn COOL!

 12. Pollie schreef:

  Leuk verhaal!

  Je schrijft leuk en lekker weg. 😮

 13. 'm' schreef:

  Kijk met Corne en Peggy kan ik praten, eindelijk iemand die het gevoel kan delen van 5 jaar polo rijden, heerlijk toch. Jannie wat is er nou mooier dan een door mij ingereden leuk autootje!!
  Ja, en dat ik niet alles heb verteld dat komt omdat het voor mij gewoon een gewenning was ha ha. x
  “M”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *