DE EERSTE 14 DAGEN VAN 2022

1 januari,

Jaaaaa goedemorgen! Het is 2022! Eens kijken wat dat jaar ons gaat brengen, laten we hopen heel veel goeds en zeker veel beters dan veel van 2021.

Op mijn horloge word ik in ieder geval geluk gewenst!

Dan word ik ge-video-beld door mijn moedertje. Dat vind ik erg zeg, ze heeft gisteravond heel ernstig haar hand verbrand met een schaal met lasagne uit de oven halen. Zo zielig! Ze laat me echt een megablaar zien en binnen op haar hand zitten nog meer kleinere. Ze heeft contact gehad met de eerste hulp en ze hebben haar eigenlijk gezegd haar dochter te bellen en te komen, maar dat wilde ze niet. Vervolgens heeft er een dokter via videobellen naar gekeken en gezegd dat ze toch liever niet zou doorprikken, dus dat er het best een verband omheen kan.

Wij gingen toch al naar mijn moeder voor ons traditionele nieuwjaarsdiner, wat de laatste twee jaar bij de Chinees vandaan komt. De Chinees nemen we mee en nu dus ook een verbandtrommel.

Daar zitten we dan aan de Chinees. Moeders hand verbonden en verstopt onder de tafel. We zijn dit jaar maar met zijn drietjes want zuslief zit met haar verkering in Denemarken. Moeder (en wij ook) zijn weer een beetje van de schrik bekomen en met haar hand verbonden en aan de pijnstillers is het net een beetje te doen. Wel een slecht begin van het jaar voor haar, zo sneu.

Eenmaal weer thuis duiken wij meteen met Netflix ons bed in.

2 januari,

We gaan eerst nog even op de koffie bij moeders. Helpen met douchen en aankleden en haar hand opnieuw verbinden. Marcus beloofd om voorlopig even iedere dag naar haar toe te komen om het verband en haar hand na te kijken. Eind van de middag doen we nog even een wandeling in het Kralingse bos, we gaan de plas rond uiteraard! Als we terug zijn bij de auto is het al donker. Snel lekker naar huis!

3 januari,

Het is maandag, dat betekent vroeg uit bed en aan de slag. Vandaag doe ik mijn re-integratie uren in ons thuiskantoor… Milky zit al te wachten tot we aan de slag gaan. Oh nee, die zit te wachten tot ik naar de keuken ga om die brokjes te passen 😀

Als ik ben uitgewerkt heb ik nog iets heel erg leuks en gezellig op het programma. Lunchen bij vriendin M! Ik fiets naar Rotterdam Noord en daar is het mega smullen en gezellig!

4 januari,

Sinds 19 december hebben we weer een lockdown en is de sportschool dicht. Dat is zo waardeloos, maar goed. Alles wat we wel kunnen doen is wandelen, wandelen, wandelen! En dat doe ik dan ook zoveel mogelijk. Weer of geen weer! Check trouwens het nieuwe onderdeel van de Rotterdamse skyline; de Zalmtoren prijkt en prikt met zijn 25 meter hoge vlaggenmast, bovenop de 190 meter, nu overal bovenuit.

5 januari,

Wat ik ook probeer is het volgen van My Life online lessen thuis. Je moet wat! Fijn dat ze dit faciliteren, maar het is niet hetzelfde als naar de sportschool gaan.

Als ik later achter de computer zit face-time ik nog even met de thuiszorg situatie in Capelle. Ondertussen heeft de huisarts die grote blaar van mijn moeder toch opengemaakt. Marcus gaat om de dag het verband vervangen.

Tegenwoordig zijn wij helemaal bevriend met de dame die in 2021 met haar woon-kunst-project-schip onze binnenhaven is ingevaren. Ze is nu op vakantie en ik verzorg de planten voor haar.

Vandaag is het weer zo ver. Apart wel hoor op zo’n schip. Ik schep het water door een raam, uit de Maas in de gieter en vul de schalen van al die megapotten. Zowat een gieter per plant en er zijn nogal wat planten. Ik ben een poosje bezig!

6 januari,

Vandaag stap ik met mijn ontbijtappeltje in de auto en rij naar IJsselstein. Re-integreren is ook werken op ‘het werk’, contact met collega’s en daar mee weer een beetje ’terug naar normaal’. Ik ga dan ook vanaf het begin (op 25 oktober) al, dwars door de corona-lockdowns en beter-werk-je-thuis-adviezen door, één dag in de week naar kantoor.

8 januari,

Het is zaterdagochtend en vriendin C en ik zijn een heerlijke wandeling naar Het Park aan het doen. Mét corona-lock-down-koffie-to-go!

Dat is dan 8,08 kilometertjes schoon aan de haak!

’s Avonds gaan we eten bij onze andere vriendin C. Kijk eens naar al dat heerlijks op onze borden!

En ook nog een superlekker toetje… Topavond!

9 januari,

Heeee het is zondagochtend en we lopen alweer te lope! 😀 Deze keer met vriendinnen C en C, ja die blonde is van dat eten van gisteravond 😉

Ook een mooie route! 7,29 kilometer deze keer.

In de middag heeft Marcus ook nog wel zin in een wandelingetje, dus hup wij weer naar Het Park (wel met de auto er naar toe deze keer). Beetje wandelen en patat halen bij de Ballentent.

Mijn zussie en d’r verkering zijn weer thuis vanuit Denemarken, dus we gaan bij haar nog even een nieuwjaarsborreltje doen.

10 januari,

Het is weer maandag… thuis werken geblazen!

In de middag nog even lopen in onze mooie stad.

Ja het stadse leven aan de Maas, zelfs in lockdown met alles dicht, is top.

11 januari,

Dinsdagochtend normaal altijd naar My Shape en Yoga, nu dus Yoga thuis voor de buis.

Milky doet ‘de kat’.

Eind van de middag uiteraard nog een wandeling.

Op mijn werk hebben ze ons gestimuleerd om de Ommetje-app van de hersenstichting te gaan gebruiken. Er is een heuse bedrijfscompetitie opgezet. Iedere businessunit is een team. We ‘strijden’ met de teams tegen elkaar en individueel tegen elkaar binnen de teams. Dit alles om ons in beweging te krijgen. In beweging was ik al, maar dit is wel even een stimulans om geen dag meer over te slaan!

12 januari,

Voor de lockdown was ik natuurlijk bijna dagelijks aan het ’testen voor toegang’ en wist ik wel redelijk zeker dat ik geen corona had. Nu al een paar weken niet dus, ik doe er maar eens één voordat ik naar mijn werk ga.

Het is al laat en donker als ik bij mijn planten-verzorg-adresje arriveer.

De planten zijn nog blij en ik ook als het bewateren er weer op zit 😉

13 januari,

Het is donderdag en vanmiddag ga ik na het (thuis-)werken naar de fysiotherapeut (ja ik heb last van mijn rechterknie en van een teentje in mijn linkervoet, lekker hoor). Ik voel me een klein beetje verkoudenachtig, dus ik doe voor de zekerheid maar weer een thuis testje… negatief als altijd.

’s Avonds komt vriendin M gezellig langs voor een nieuwjaarskoffietje en bijkletsavond, maar daar heb ik nou verdaikie weer geen foto van gemaakt!

Okay dat is dan wel ff leuk, doen we gewoon een TBT ( want het is tenslotte donderdag 😉 ) mijn lieve vriendin M, bijna 19 jaar geleden, toen ze net een kersverse moeder was.

14 januari,

Heeee wat is dit?

Ja ja, we zijn onderweg in de Chevy… we gaan winterkamperen op de Veluwe!

Tot zover de eerste veertien dagen van 2022. Tot op het winterkamp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *