GEEN WEDNESDAYNIGHTSKATE MEER ?!

Vandaag kreeg ik dit zwarte berichtje in mijn mailbox….

gÈÈn wednesdaynightskates meer in Rotterdam?!!

Nou zwart is de juiste kleur, want daar word ik niet vrolijk van! Eerst al het bericht dat ons jaarlijks superleuke danceparade-uitje ruw van de evenementenkalender is geschrapt en nu ook al geen midzomer-skate-avondjes meer. Waar gaat dat naartoe met “Booming Rotterdam”?

Ik heb zulke leuke herinneringen aan de Rotterdamse Wednesdaynightskate en aan het skaten in het algemeen: In 2003 deed ik voor het eerst een keertje mee, hand in hand met vriendin E, want ik had maar 1 weekje geoefend en kon nog niet remmen. Het was best eng, maar o zo leuk, ik was verkocht, beter leren skaten werd mijn missie. Ik wilde veel vaker met de WNS mee gaan doen.

In 2004 deed ik ze allemaal mee, skaten was bij mij helemaal hot geworden. Ik skate zo vaak als ik kon; naar het Kralingse Bos of over de Maasboulevard naar de Witte de With straat, of waar we dan ook maar een terrasje/kroeg/grasveld of soortgelijk doel konden verzinnen. Die WNS was een doel op zich, met duizenden achter elkaar aan, een heleboel bekenden treffen, na afloop op het marktplein naar bandjes luisteren, het werd ÈÈn van die Rotterdamse zomer-evenementen waar ik echt enorm naar uit kon kijken.

In 2005 werden de skate-avonturen en augustus-woensdagavonden zo mogelijk nOg leuker: ik skate inmiddels namelijk hand in hand met mijn Marcus! Niet omdat ik nog steeds niet kon remmen 😉 maar omdat hij en ik inmiddels liefjes waren geworden en ik helemaal geen genoeg van hem, zijn warme hand, de zwoele zomeravonden en het roller-geluk kon krijgen. In de jaren die volgden zijn we altijd samen blijven rollen, niet altijd zo frequent als in den beginne, maar het bleef en blijft wel “ons ding”.

De wednesdaynightskate is voor mij dus terugblikken op heel veel leuks en ik vind het echt waardeloos dat het aankomend jaar niet doorgaat. Al las ik van de week wel bij Olliebol ehh Oli4B dat hij de skate-tochten van de eerste dag weer terug wil laten komen. Misschien staan Marcus en ik dan ook de 7e juli dan wel heel toevallig en op rolletjes, op de Nieuwe Binnenweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *