HEEL APART HET NIEUWE JAAR IN

Oudjaarsdag begint goed, vriendin C komt gezellig langs op de koffie, natuurlijk met oliebollen erbij, want ja dat is wat er deze dagen wordt gegeten toch?!

We gaan ook nog een stukje wandelen en meteen…. oliebollen kopen voor C voor vanavond.

Ik hoefde geen oliebollen meer bij te kopen want buurvrouw S heeft ons een schaaltje eigen gemaakte beloofd. Daar zijn ze al.

Om 20:00 uur slik ik mijn laatste chemopillen van de 1e chemobehandeling. Ik mag zes dagen stoppen met het ernstig vergiftigen van mijn lijf…

De hele dag, of heel de week al eigenlijk, zie je deze oppoppen 😀 het filmpje van de beste momenten van 2020. Klik er maar op en er komt niks. Al heb ik toch ook wel een paar leuke momenten beleefd, ben ik het er verder wel mee eens…. #wateenjaar # coronacrisis #darmkanker #wegermee

Het is aan het einde van dit rare jaar voor iedereen natuurlijk een rare avond, er zijn geen feestjes om naar toe te gaan en als je je aan de regels houdt dan mag je thuis ook maar twee mensen op visite vragen. Wat dat betreft zijn alle wilde plannen sowieso al in de kiem gesmoord. Wij zijn samen de grootste oud-en-nieuw-party-animals, weten deze avond normaal gesproken niet van ophouden en willen zo veel mogelijk mensen zien, maar nu zitten we helemaal in het andere uiterste. Samen voor de buis met thee en oliebollen. Ja okay, later nog met wat stukjes kaas, tortilla chips en quacemole. Marcus met een biertje en ik met een Gingerbeer… tsss… 😀

Daar gaan we lieverd… gearmd op de bank het nieuwe jaar in. Ik had het met helemaal niemand anders zo willen doen. Love you big time. Eind ’21 gaan we d’r weer een ouderwetse van maken.

Eerst nog even het hele 2021 door rocken 😀

Er is dit jaar geen Nationaal vuurwerk achter ons huis en een algemeen vuurwerkverbod (ja het is echt een hele rare tijd) voor iedereen. Toch kunnen we ruim een uur genieten van wat vele durfals alsnog de lucht in schieten.

Buiten pik je d’r net ff iets meer van mee.

Al met al is het met het vuurwerk dus wel een stuk rustiger in onze directe omgeving, de poezekinders liggen de hele avond dan ook al redelijk relaxed in de woonkamer.

Wat hebben we allemaal gekeken vanavond; the Masked Singers (wel grappig), een stukje van Guido Meijers (vonden wij een beetje tegenvallen), overgeschakeld naar Joep van ’t Hek (behoorlijk grappig) en daarna het aftelmoment op NPO 1. Om 1:00 uur begint Toppop, dat is leuk!

Ik ben echter ook wel een beetje moe ondertussen (zo laat ben ik al maanden niet naar bed gegaan!) dus ik verhuis tijdens Toppop alvast naar de slaapkamer… en daar heb ik nog 1 nummertje gezien (Weekend van Jerney Kaagman) en de rest is volledig aan me voorbij gegaan… Happy New Year!

Op nieuwjaarsdag ontbijten we met oliebollen, laten we die traditie in ieder geval in ere houden!

En ontbijten doen we in bed.

We hebben nog meer tradities in ere te houden. Op nieuwjaarsdag eten we altijd bij mijn moeder. Deze keer heeft ze een heel strijdplan opgesteld om dit volgens de anderhalve meter maatregelen te kunnen doen. Marcus en ik op de bank, zus S en verkering E straks op deze stoelen en moesje zelf achter de buffettafel.

Er is Chinees gehaald en zometeen gaan we dit om de beurt opscheppen.

Zo zitten we hier op de bank met een bord Chinees op schoot, bijna corona-maatregel-proef (want ja er mogen er eigenlijk maar 2 op visite), heerlijk te eten en het heel gezellig met elkaar te hebben.

Ja jongens, proost! Op het nieuwe jaar! Het is in ieder geval goed begonnen.

3 reacties

 1. eamel schreef:

  En jullie ook de beste wensen van mijn mevrouw et moi, natuurlijk 😉

  (Bij de weg; ik heb ’t kennelijk helemaal over het hoofd gezien, de afgelopen maanden, maar euh… darmkanker? Jij?? Da’s kudt met peren. Hoop dat je gauw van die pillen af bent, sterker nog: van die hele k-ziekte en weer helemaal los kan gaan op je festivals en wereldreizen 😉

  Ikzelf moet overigens binnenkort ook aan de chemo maar moet daarvoor een aantal weken in het ziekenhuis liggen, vermoedelijk een stuk of zes, en wie weet ben ik dan van mijn ziekte af (MF, maar dat wist je al). Wij oudjes hebben wat te verduren ;-D

  Beterschap!

  • Jannie schreef:

   Hi Durk, het is kudt met peren indeed…. ik had er hier eerder ook nog niet over geschreven hoor, dacht ik gooi er met botte bijl gewoon ineens eens iets over in 😉 Ga er hier misschien met terugwerkende kracht nog wel wat meer over schrijven. Kheb nu weer even zo’n blog opleving, je kent het wel 😀

   Waar jij mee te dealen hebt is ook geen kattepis (!) en zes weken in het ziekenhuis aan de chemo dat is nogal wat. Heel veel sterkte daarmee.

   Dat hadden we 15/16 jaar geleden toch niet gedacht toen we al skate’nd en abseilend door het leven gingen, dat we nu een chemobehandeling als grote gemene deler zouden hebben…. pfff

   Dat we d’r allebei dan maar goed weer bovenop mogen komen en uiteindelijk die camperreisjes (ik blijf het zeggen 😉 ) met elkaar mogen delen.
   Daar gaan we voor, goed?!

 2. eamel schreef:

  Ik ziet ’t, v.w.b. die oplevingen. Ook ik heb daar bij tijd en wijle ‘last’ van 😉 Ach, zolang de inspiratie nog zijn hoofd om de hoek steekt, ook al is het incidenteel, hebben wij als web-loggers van het eerste uur nog bestaansrecht.

  Wat betreft die kanker; bah. Nou heb ik begrepen dat darmkanker één van die kankers is die het makkelijkst te genezen is dus ik heb er alle vertrouwen in. En wat je zegt; wie had dat gedacht, al die jaren geleden. Hadden we toen geweten wat we nu wisten…

  Maar goed; wij komen er bovenop, jij en ik. Opdat we nog lang van alle dierbaren en van de wereld mogen genieten!

  Btw: méér berichtjes, alsjeblieft. Leuk om te lezen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *