HEERLIJK SINTERKLAASAVONDJE

Zes jaar geleden vierde ik voor het eerst sinds jaren weer eens Sinterklaas. Mijn vier vriendinnen en ik hadden zin in een ouderwets surprise-avondje met alles erop en eraan. Na het trekken van de loodjes, duurde het heel even eer ik wist wat het moest worden. Maar toen het idee zich eenmaal een beetje ging vormen, ging ik druk aan de slag met knutselen, rijmen en dichten. Hoe ik er in het begin ook tegenop had gezien (“weet ik wel wat ik moet maken? heb ik er wel tijd voor?”), toen ik eenmaal bezig was vond ik alle voorpret eigenlijk superleuk. Toen het avondje eenmaal daar was, hadden we dolle pret. Pepernoten, marsepein, chocola en ander lekkers, een heleboel rijmelarij en lol met uitpakken van de surprises. Supergeslaagd was het, we waren weer helemaal in de ban van de Sinterklaas en Zwarte Piet sfeer.

De jaren erna stapten we van een sinterkerst in 2006 en daarna een pre-kerst in 2007 en nog ÈÈn in 2008 meer naar het dobbelen voor kadootjes over. Ook erg leuk, maar Sinterklaas werd die jaren wel erg door ons verwaarloosd.

Dit jaar besloten we daar weer eens verandering in te brengen, we verlangden er naar terug het Sinterklaas-avondje weer in ere te herstellen. Zodoende trokken we een paar weken geleden de loodjes en zodoende was ik vorige week weer druk doende met karton, papier, lijm en het gebruiken van mijn fantasie. Nadat ik eenmaal in de hobbywinkel was geweest om materialen te verzamelen, ging ik helemaal los in mijn gefreubel. Het zou zomaar een hobby van me kunnen worden!

Afgelopen zaterdag was het al zover, Sint was vroeg dit jaar. Het werd weer een fantastisch gezellig avondje. We waren in Maarn, in een superleuk vakantiehuis en we hebben natuurlijk weer de grootste lol gehad met het uitpakken van de surprises en het voorlezen van de rijmelarij.

En het is nu definitief besloten. We houden de Sint erin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *