HET ROCKING ROFFA COLLECTE-TEAM

De collecteweek van de Dierenbescherming liep dit jaar dus van maandag 4 oktober tot en met zaterdag 9 oktober. Op zaterdag 2 oktober maakten we kennis met 10 collectanten die de collectebussen op kwamen halen en daarna hielden we de hele week contact met elkaar via de hiervoor speciaal aangemaakte Whatsapp groep. Voor het eerst in jaren werd er actief gecollecteerd in Rotterdam Feijenoord, Noordereiland, Kop van Zuid, Entrepotgebied, Lombardijen, Reyeroord en Hordijkerveld. Heel benieuwd wat dit spiksplinternieuwe Roffa team er van zou gaan maken!

Zelf gingen we flink aan de slag met het spammen van onze QR-codes in diverse app-groepjes en op social media. Daarnaast natuurlijk ook van huis naar huis met de collectebussen, af en toe ging de bus zelfs mee naar hele andere wijken 😉

Iedere dag keek ik op het collecteportaal wat de QR code opbrengst van de vorige dag was en deelde het nieuwe totaalbedrag in de app-groep. Er werd verder enthousiast heen en weer geappt over straten die gelopen werden, tips die nuttig konden zijn en ervaringen die werden opgedaan.

Er zijn halverwege de week zelfs extra collectebussen opgehaald omdat de bussen te zwaar werden 😀

Op zaterdag 9 oktober liep de collecteweek ten einde en was het een dolle, drukke boel in huize Mar & Jans…. vanaf 16:00 uur kwamen de collectanten hun collectebussen terugbrengen en deden we met ieder van hen een gezamenlijke tel-actie. Wat zat er veel in de bussen! Het was nog een hele onderneming om de aandacht bij het telwerk te houden de koffie werd geschonken en gedronken, terwijl de collecte-ervaringen werden uitgewisseld.

Op zondagochtend ontvingen we de laatste collectante bij ons thuis. Zij had met twee bussen gelopen en dat was maar goed ook want beide bussen waren enorm zwaar… Dit was dan ook onze top-collectant! Fijn dat ze zo enthousiast in de weer is geweest en ook dat ze al heeft verteld het volgend jaar gewoon weer te gaan doen. Daarna zijn we ook nog bij de allerlaatste collectant thuis geweest om bij haar de bus te tellen en toen konden wij aan de slag met het optellen en invoeren van de telbriefjes in het collecteportaal.

Met zeventien en een halve kilo (!) aan muntgeld naar een geldmaat! Later ook nog een pak aan briefjes in een andere geldmaat gedropt, wat een fijn gevoel dat we zoveel hebben op weten te halen voor dieren in nood.

En dan weet je nu waarom ik dit ROFFA team zo ROCKING vind…. het totaalbedrag dat wij met muntjes, briefjes en QR-code giften hebben weten op te halen is maar liefst vijf-en-twintig-honderd-en-vier-en-tachtig-euro-en-vier-en-vijftig-eurocent !!!

Dat is toch helemaal top !?! En dan te bedenken dat er in onze wijken de afgelopen jaren nagenoeg niets is gecollecteerd omdat er geen wijkhoofd was om dit mogelijk te maken. En dan ook nog te bedenken dat we met dit aantal collectanten niet eens alle straten in onze wijken hebben kunnen lopen…

Wij zijn met zijn allen zo enthousiast geworden dat we allemaal hebben gezegd dit volgend jaar weer te gaan doen. De collectanten willen weer en nog meer collecteren en Marcus en ik zullen dit alles ook graag weer gaan coördineren.

Maar we kunnen dus meer collectanten gebruiken! Dus wil jij ook iets goeds doen voor dieren in nood en wil jij ook in onze leuke collectanten-app-groep en koffie met koek en gezelligheid bij het ophalen en terugbrengen van de collectebussen klik dan nu op bovenstaande afbeelding of HIER om je aan te melden als collectant op Rotterdam Zuid.

Woon je helemaal niet in Rotterdam Zuid, heb je de collectant aan de deur gemist en wil je toch iets overmaken voor de dieren? Onze digitale collectebus staat het hele jaar voor je online KLIK!

#dierenbescherming #collecteweek #collecteweekDB21 #wordtcollectant #ikbenwijkhoofd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *