HET VERHAAL VAN DE CHEVY – DEEL I

Al jaren hebben we het er regelmatig over, “wat zou het tof zijn om een camperbusje te hebben!”.

Deze gedachte komt dan altijd het meest opzetten als we op vakantie zijn en anderen in campertjes zien rijden. Wij doen, als we ergens op vakantie zijn, meestal een “rondje” door het land en blijven niet lang op 1 plek. Het is dan vaak een combinatie van overnachten in B&B’s, hotelkamers en op campings in de tent. Dat kamperen doen we dan minimaal 4 nachten achter elkaar, want voor minder tijd dan dat, is het uitvoeren van het hele ritueel van “tent opzetten, luchtbedden opblazen, alles er vanuit de auto naar toe slepen, kamp opbouwen” en bij vertrek het hele verhaal weer andersom terug, niet de moeite waard.

Als we dan op zo’n camping voor onze tent zitten en een camper het terrein op zien rijden zijn we dat altijd uitgebreid aan het bekijken. Hup ze zetten ‘m neer, pakken een paar stoelen en een tafeltje. Rollen de luifel uit, trekken een fles wijn open *plop!* en ze zitten! Net zo makkelijk, hooguit een kwartiertje werk. “Schat, we moeten ook zo’n camper hebben” zegt Marcus dan steevast en als we na de vakantie weer thuis zijn dan zit hij weer wekenlang te zoeken op Marktplaats en op Autoscout24.nl naar een betaalbare en leuke camperbus. De afgelopen jaren kochten we al 2 keer “bijna” een Chevrolet camper, maar beide keren ging het om allerlei redenen op het laatst niet door.

In augustus vorig jaar, toen we net terug waren van onze roadtrip Duitsland/Polen en Marcus weer in zijn “ik zoek een chevy”-fase zat, vond hij er ineens weer eentje op Marktplaats. Na lang en veel turen naar de advertentie en de foto’s ging hij eerst alleen kijken, de Chevy stond bij een handelaar in Krimpen a/d Lek. Bij terugkomst was hij heel erg enthousiast en op vrijdag 12 augustus, ja echt precies een jaar en een maand geleden, gingen we er samen heen voor een proefrit.

Ohhh hij is wel erg mooi, maar ohhh het is ook wel heel veel geld en ohhh wat moet er nog veel aan gebeuren! Proefritje gemaakt, ja hij rijdt wel heel erg lekker en wat zitten die stoelen goed! Ohhh zie je ons al gaan? Ja, maar wel eng zo’n grote uitgave. Ja, maar het leven is kort en we moeten genieten!

We hakten die dag de knoop ter plekke door en kochten onze Chevy Van. Het was een hoop geld en heel spannend en voorlopig zouden we nog niet klaar zijn met de ombouw en de inrichting, maar we deden het tenminste wel! Niet ieder jaar weer kijken naar anderen en verzinnen “hoe leuk het zou zijn”, nee we zouden het zelf gaan ervaren! Het was heel spannend en een beetje onwerkelijk, maar de woensdag er na haalde Marcus hem toch echt op, werd hij op zijn naam gezet en parkeerde hij onze mooie nieuwe, 19 jaar oude Chevy bij ons in de straat.

Het grote avontuur kon beginnen, want deze “Chevrolet Express 1500, bouwjaar 1997, aftermarket conversion Aero” was echt van ons.

#chevrolet_express_1500 #chevy_aero #chevycamper #chevyvan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *