HIGH TECH ETEN BIJ IZKAYA

Morgen, op 15 maart gaat het dus echt open, het eerste High Tech Touch Table restaurant in Nederland: Izkaya, maar afgelopen zaterdag zaten Marcus en ik er al! Ik had namelijk ’s morgens een tweet van Oil4 gezien over dit nieuwe en hippe restaurant in Rotterdam. Via het linkje kwam ik op de site en kon ik online reserveren, dus in een opwelling reserveerde ik nog voor diezelfde avond om zes uur. Toen ik vervolgens het krantenartikel over dit concept helemaal las bleek dat ik er wel hÈÈl vroeg bij was, want daar stond in dat het restaurant pas op 15 maart zou openen. Nadat ik er toch nog maar even een mailtje achteraan had gestuurd, belde er echter iemand van Izkaya om me te vertellen dat we wel degelijk en al van harte welkom waren die avond.

We zijn dus wel een beetje proefkonijnen geweest, want er waren maar een paar tafeltjes bezet (alleen bekenden?) en het was er zo koud dat ik de hele avond met mijn jas aan heb gezeten, maar dat is dan ook de enige wanklank die je van mij zult horen. Want wat een superervaring hebben we er verder gehad! Ten eerste kregen we alle aandacht en uitleg wat heel erg prettig was, ten tweede was het eten en de drank van prima kwaliteit, maar bovenal hebben we genoten van de high-tech-ervaring waar het in dit restaurant om gaat. Ieder een touchpad tot je beschikking en daar ga je, je kiest je tafelbladprojectie, of je laat deze iedere 2 minuten automatisch veranderen, je speelt een spelletje of je kijkt waar je na het eten nog naartoe zou willen, maar dat zijn natuurlijk allemaal bijzaken. Het gaat natuurlijk om het bestellen en het nuttigen van de food&drinks! Je kunt je drankjes en je small of large dishes allemaal mooi geprojecteerd met afbeelding, beschrijving en prijs dmv je touchpad bekijken, bestellen en blijven bestellen. De bon wordt bijgehouden, je kunt ieder moment even kijken wat de schade is. Je voert je bestelling door wanneer je maar wilt, je geeft aan dat je wilt afrekenen wanneer je maar wilt. Je hoeft, zoals de bedenker van dit concept al in het krantenartikel aangeeft, niet “steeds te blijven kijken of je al iemand van de bediening kunt wenken”. Je kunt je helemaal concentreren op elkaar en op de leuke snufjes en de gerechten op je tafel. Asian Food, welteverstaan! Marus en ik gingen voor Sushi, Umami Oesters en Zeebaars-, Tonijn- en Rog- gerechtjes. Dit alles was van zeer goede kwaliteit en ook de Martini Cocktails: werkelijk heerlijk ;o). Het is geen goedkoop restaurant, dat mag ook gezegd worden, maar je krijgt er dus alles bij elkaar wel een heleboel voor terug.

Wij zijn daarbij afgelopen zaterdag dan ook nog eens enorm in de watten gelegd met alle aandacht, een extra door de kok aangeboden gerecht Èn een fles Prosecco van het huis omdat we de allereerste gasten waren…

Je begrijpt, Izkaya kan voor ons niet meer stuk.
Wij zouden dan ook zeggen “Ga het zien en beleven!”

Afgelopen zaterdagavond hadden we dus een primeurtje. High Tech en met stokjes eten in Asian Food restaurant Izkaya op de Lijnbaan in Rotterdam. De tafel is een groot projectiescherm waarop je met je vinger op een touchpad alles kunt doen wat nodig is om heerlijk te eten en drinken en daarbij nog een heleboel entertainment op de koop toe te krijgen. Een aanrader!

Ik was ondertussen trouwens ook in z’n geheel gewoon Enorm hip bezig. Niet alleen zaten we alles te bestellen via de touchpad op de tafel, kozen we de mooiste tafelbladen, deden er een spelletje memorie op en keken via een webcamschermpje mee in de keuken, ik zat met mijn mooie witte iPhone ook nog eens Enorm te twitteren over al dat moois en ik zette Izkaya Enorm goed op de foursquarekaart, anders kon ik niet inchecken en dat doe je tegenwoordig als je ergens bent. Ja toch?

Ik kom als ouwe veertiger *diepademhaalt*
gewoon nog Enorm goed mee in deze High Tech wereld dacht ik zo ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *