IFFR VOLKSKRANTDAG

Ja, dit zijn wij op zondagochtend om vijf voor tien. Ondanks het late naar bed van vannacht en ondanks de regen zijn wij alweer onderweg.

We hoeven gelukkig niet al te ver te lopen want we gaan naar het nieuwe Luxor. We moeten er wel om 10:00 uur zijn, dus het is opschieten geblazen.

Het programma van vandaag. Gisteren pas doorgekregen welke films we op deze laatste IFFR-2020-dag, zullen gaan zien.

We zijn echt aan de late kant, maar gelukkig zijn we niet de enigen. Er staan nog mensen in de rij om naar binnen te gaan.

Druk, druk, druk! Ze wachten vast met het starten van de film.

Nog een plekje achterin weten te bemachtigen ook. Broodje d’r bij, wij zijn klaar voor de eerste film.

Een goed begin is het halve werk… Les Miserables. Een zeer aangrijpende film over het harde leven in een armoedige buitenwijk van Parijs.

We hebben drie kwartier pauze tot de volgende film begint. We lopen de Wilhelminapier op voor een lekkere cappuccino bij Daily. We hebben net hard genoeg gelopen om nog een tafeltje te kunnen bemachtigen.

Dan zit ik ineens alleen in de zaal, helemaal vooraan deze keer. Marcus zei tijdens het koffie drinken dat hij “het niet erg zou vinden de volgende even over te slaan”. Toen ik opperde dat ik ook alleen kon gaan en dat hij dan later weer aan kon haken…. liet hij zich dat geen twee keer zeggen.

Zodoende kijk ik alleen naar Muidhond. Niet de beste film van vandaag schat ik in, maar ik ben toch blij dat ik hem wel heb meegepikt. Het gaat over een pedofiele jongen (23) die probeert tegen zijn geaardheid te vechten.

Heeee daar zitten we alweer met z’n tweetjes en ook weer achterin. Kom maar op met film nummer drie.

A perfectly normal family“. Wat een film! Veel humor maar ook heel veel ontroerende, tranentrekkende momenten. Het gaat over een gezin waarvan de vader op een dag aangeeft dat hij verder als vrouw door het leven wil gaan.

We hebben weer drie kwartier pauze, net genoeg voor een wijntje en een snackje in de Foodhallen.

Snel weer terug want om kwart over vijf begint film nummer vier!

Wij zijn er klaar voor! Mooi plekkie gevonden weer. Deze keer met heel veel beenruimte.

Wauw… weer een indrukwekkende film. Adam, speelt zich af in Casablanca en gaat over een meisje dat ongehuwd zwanger is en haar baby na de geboorte af wil staan om hem het leven van een bastaard te besparen.

We zien vandaag echt allemaal heel verschillende films en ze maken stuk voor stuk veel indruk.

Terug in de Foodhallen voor ons laatste pauzegerecht.

Deze pauze is langer, we hebben zelfs nog tijd voor een extra biertje.

Ok jongens, het is bijna half negen. Wij zitten er weer klaar voor. De vijfde en allerlaatste film van vandaag en van het hele festival.

Dit is ‘m… little women. Een (zoveelste) verfilming van een roman uit 1898 van Louisa May Alcott. Iets heel anders weer dan de voorgaande films en voor zes Oscars genomineerd. We zijn benieuwd.

We zijn drie kwartier verder en er zijn al meerdere mensen uit de zaal vertrokken. Het is ook echt niet “onze film”. Het is al laat en we zijn best ook moe en ook ‘bioscoopstoel-moe’ Zo gaan die anderhalf uur nog heel lang duren…. zullen wij dan ook maar?

Ja we gaan. We zijn ook al vanaf vanmorgen 10:00 uur aan het bingwatchen, lekker naar huis is plotseling een heel aanlokkelijk idee.

We vonden het een superleuke dag. De Volkskrantdag is een hele leuke manier om een paar festivalfilms te kijken. Die gaan we er wel in houden denken we.

En nu lekker naar huis… en dat is maar 7 minuten lopen. Ideaal!

#iffr2020 #volkskrantdag #rotterdam #hetnieuweluxor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *