LETS ROCK THIS NEW YEAR

Wij gaan de jaarwisseling voor het tweede jaar op rij, samen thuis voor de buis doorbrengen. Deze keer waren wij gewoon weer in voor een ouderwetse, partyhard-one, maar nu gooien de corona-maatregelen voor het tweede keer roet in ‘iedereens’ eten. Gelukkig heeft onze overbuurvrouw net weer een heerlijk schaaltje eigen gebakken oliebollen afgegeven. Wij zijn compleet qua versnaperingen!

We brengen de avond lekker chill door. Samen aan de tafel met lekkere drankjes en hapjes. Een beetje kletsen, allebei een beetje computeren en de top 2000 op de achtergrond, heerlijk eigenlijk!

In de verte denkt iemand dat het al twaalf uur is, maar hij is twee minuten te vroeg. Wij moeten nu wel snel in actie komen, pak die champagne!

Poppen met de fles! Gelukkig nieuwjaar lieve Marcus!

Wij hebben wel een momentje zo even samen. Kijk eens hoe we er vorig jaar bij zaten met Oud en Nieuw, waar we allemaal nog doorheen moesten en vooral hoe we er nu bij staan. Vol vertrouwen naar de toekomst wat ons betreft. De toestanden van de coronacrisis laten we nu maar even buiten beschouwing dan, dat is beter voor het gevoel van vertrouwen 😉

We hoopten het natuurlijk weer he, je zal de teller toch ineens op 30 miljoen zien staan! Een snelle check leert ons echter dat wel zelfs niet ‘een tientje terug’ hebben.

Even het balkon op dan maar. Er is best nog het een en ander te zien qua vuurwerk.

Op naar het nieuwe jaar babe… dat het maar happy en gezond mag zijn, daar proosten we op.

Marcus wil toch ook de straat nog wel even op. Champagne mee en even kijken of er nog iets te beleven is.

We lopen over het Wilhelminaplein. Langs de kade stoppen een paar auto’s, muziek klinkt en er wordt een beetje gedanst, dat ziet er leuk uit. We lopen over de Wilhelminapier naar het Deliplein op Katendrecht. Een box staat naar buiten gericht voor een open raam, maar er zijn niet veel mensen op het plein, het is eigenlijk gewoon stil op Katendrecht. Wat een situatie, het is Oud en Nieuw! Wij zijn aan! We willen mensen zien, we willen proosten op het nieuwe jaar, we willen dansen, we willen party!

Op de terugweg zien we een groepje mensen dat met een grote verrijdbare box aan de voet van de Erasmusbrug staat. Hier wordt gedanst het gekletst en is het een gezellig samenzijn. Als we er naartoe lopen worden we hartelijk door iemand begroet. Kom erbij! Happy New Year! Het blijkt de man van de muziek/box en de gangmaker. Als we het goed begrijpen is het groepje rond hem spontaan ontstaan en aangegroeid. We hebben ineens een uurtje leuke gesprekjes en dansjes met veelal Poolse mensen. YES! Toch even een klein beetje ouderwets Oud en Nieuw gevoel!

Om een uur of drie zijn we weer thuis, nog een afzakkertje en naar bed. Het nieuwe jaar is ingeluid. We gaan er wat van maken.

Goed voornemen?
Rockend het jaar door, dat lijkt me wel wat.

4 reacties

  1. Miranda Hulsman schreef:

    Happy new year en heel veel liefde en gezondheid

    Groetjes
    Miranda

  2. Claudia schreef:

    Geproost hebben we al. We hebben elkaar gesproken maar toch mooi om te lezen, leest heerlijk weg. Dat we maar veel kunnen gaan ‘Rocken’….HNY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *