LIEVE CORA

Vandaag is het een jaar geleden. Een jaar geleden was die onverwachte en verschrikkelijke dag. Vandaag stonden wij in de stromende regen, te kijken naar jouw foto. Jouw foto op een steen. Vandaag is het al een jaar lang, dat we het zonder jou moeten doen hier. Vandaag weten we wat het is, om jou voor altijd te moeten missen.

En vandaag, maar ook gisteren en die dagen ervoor hebben wij aan jou gedacht. Vandaag vonden wij het fijn bij elkaar te zijn en vandaag hebben we gezegd, wat jij nu ‘vast gezegd zou hebben’. Vandaag zijn wij bijeen geweest om daardoor ook een beetje bij jou te zijn. Hebben wij zinnen van jou nagezegd, hebben wij gelachen om de dingen waar we met jou ook om hebben gelachen.

Vandaag hebben we weer eens gezegd, hoe fijn het is dat wij vriendinnen van jou zijn geweest. Vandaag zijn we blij dat wij al deze herinneringen hebben. Vandaag treuren we omdat er geen nieuwe meer bij kunnen komen. Vandaag was van alles wat; tranen, gelach, weemoed, boosheid en berusting. We zullen wel moeten. Vandaag was van dat alles veel, vandaag was het al een jaar.

Vandaag hoop ik zo, dat jij het fijn en vredig hebt.

Vandaag is het een jaar geleden
en net als toen, moeten we morgen allemaal weer verder
en in morgen leef jij voor altijd, een stukje met ieder van ons mee.

3 reacties

 1. Maaike (via Hyves) schreef:

  En ik kan alleen maar hopen ook zo herdacht te worden als ik er eens niet meer ben. Mooi geschreven Jannie! *kus*

 2. Anoes (via Hyves) schreef:

  Lees het nu pas

  Prachtig geschreven en zo waar!!!

  Nogmaals vond ik het fijn om zo deze dag door te brengen!

  Ik ben heel blij en dankbaar met een vriendin zoals jij… en ook die andere twee uiteraard.

 3. Pollie schreef:

  Zo super uit het hart, wat een goed stukje. Maar bovenal een echt eerbetoon. Zij heeft een plekje in jullie hart en jullie ook in haar hart. Ik weet zeker dat ze erbij was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *