MAAR IK ROOK NIET!

rokenVandaag is het 21 oktober en vandaag denk ik terug aan vijf jaar geleden. 21 oktober 1999… dat was de dag dat ik ophield met roken. Het was op zich een hele vreemde timing. Ik zat in een crisis dat wil je niet weten. Mijn relatie van toen was giga op de klippen aan het lopen en in en rondom dat feit gebeurden er een hoop stressvolle dingen die maakten dat ik een wandelende stoomboot was. Nou was ik dat toch wel, al jarenlang, maar op dat moment zat ik echt dag en nacht aan die overheerlijke Camels te lurken.

De avond voor de 21e zat ik hier thuis op de bank en zwaar paffend sprak ik mezelf toe: “Jans, d’r moet wat gebeuren. Althans “wat” er moet “zat” gebeuren, maar ten eerste rook je jezelf kapot en daar moet je nu echt mee stoppen.”

En zo heb ik het gedaan…. Cold Turkey, geen Kameeltje meer aangeraakt. Midden in die woelige tijd begon ik doodleuk, ook nog eens met een zwaar wilskrachtprojectje en het is me nog gelukt ook.

Vijf jaren hectisch “jannie-leven” met de gebruikelijke UP- en DOWN-momenten voorbij. Ik deed heel veel dingen, OOk domme dingen… MAAR IK ROOKTE NIET…. hahaha

Daar neem ik nu dan toch echt even een neut op… *hips*…

*grijnz*

9 reacties

 1. Avatar Sushi schreef:

  Echt knap zeg! Zonder enige hulpmiddelen stoppen met roken, zeker als je zo verslaafd was en dan ook nog in zo’n rot periode.
  (nieuw adresje btw! πŸ˜‰ )

 2. Avatar Pix schreef:

  PROOST! *feest al paffend mee*

 3. Avatar Jannie schreef:

  πŸ˜€ *pixEEnVuurtjegeeft*

 4. Avatar a Man schreef:

  Heel goed! Ik neem er een Corona op…proost! Maar een “takkie” is ook roken he!? 8)

 5. Avatar Ed da Pet schreef:

  ok dan Jan….ikke trots op jou……antitabaksjannie…..xxx

 6. Avatar Laantje schreef:

  Van harte, ik zit nu op 42 weken… Kouwe kalkoen ook, maarre heb je nog wel eens trek? Ik niet zo vaak meer maar afentoe denk ik… Ik zou er wel een lusten! Doe het niet natuurlijk… Heel fijn weekend, neem er ook maar een van mij! πŸ˜€

 7. Avatar Wendy schreef:

  Hee wat goed eh… Dat zouden meer mensen moeten doen πŸ˜‰ Nee, ik rook niet hoor… nooit gedaan of behoefte aan gehad maar ik heb wel bewondering voor “verslaafde” mensen die toch in een keer stoppen.
  Daar drinken we op…. Proost πŸ˜€

 8. Avatar abracadabra schreef:

  Ik vind je gaaf. Al 5 jaar heerlijk zoenen dus!! πŸ™‚

 9. Avatar Von schreef:

  Ben ook al jaren gestopt, maar zonder afkickverschijnselen en zielsgelukkig vanaf de eerste stopminuut πŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *