MOOIE ZONDAG

Heeeee wat zijn wij aan het doen deze zondag? Nou, wij zijn eerst om kwart voor twaalf bij ’testen voor toegang’ geweest op de Laan op Zuid en vervolgens een lekker stuk door Rotterdam Zuid en over Katendrecht gaan wandelen.

Als we om een uur of één langs de Foodhallen op de Wilhelminapier komen zegt Marcus; “ff lekker iets eten hier?”

>>> We pakken onze telefoons, halen de test-uitslag op en voeren deze in in onze coronacheck apps… Ik blijf het zeggen; we kunnen nu naar binnen met onze QR code die 24 uur een groen vinkje afgeeft, om vervolgens tussen de gevaccineerden te gaan zitten die het groene vinkje ‘altijd gewoon krijgen’, geen idee of zij wel vrij zijn van corona maar dat schijnt allemaal niet uit te maken.<<<

Is dit surrealistisch of wat? Twee jaar geleden toch niet kunnen denken, dan zei ik toch alleen maar “Ja!” op zijn vraag en schoven we naar binnen.

Maar goed! Het is een mooie zondag en die laten we niet verpesten. Kijk ons eens zitten met een glaasje wit en een mooie zoemer. Zometeen komen er heerlijke hapjes.

Dit is het rondje dat we uiteindelijk hebben gemaakt en de pitstop was erg goed 😀

Nadat we thuis nog even verder hebben gepit-stopt, staan we voor de deur bij Koozie (op het Noordereiland). Hier is vanmiddag namelijk een wijnproeverij met live muziek! Dit is de reden dat wij vanmorgen een test zijn gaan doen. Met een groen vinkje zijn we hier weer hartstikke welkom.

We krijgen drie rode wijnen te proeven, met bijpassende hapjes. We zijn benieuwd.

Dit zijn Harald en Christa trouwens. Zij hebben Koozie een paar maandjes geleden overgenomen en hebben grootse plannen voor allerlei leuke evenementen. Dit is wat ons betreft een mooie start!

Live muziek van “Driftwood bluesy songs en groovy tunes” staat er op de flyer over de wijnproeverij, dus ik weet niet hoe de man achter de keyboard heet, maar het klinkt lekker.

Wij zijn aan de stamtafel in het midden van de zaak geplaatst en daar zijn we blij mee! Hele leuke mensen ontmoet en heel gezellig gekletst en veel gelachen.

De hapjes bij de wijnen zijn lekker. Wij hoefden alleen de eerste over te slaan (was vlees).

De wijnen die we ‘kregen’; Grenach/Syrah-Chateau Mourges, Ripasso-Monte del Frà en Passimiento-Baglio Gibellina. Allemaal lekker vonden wij, van de laatste hebben we nog maar een glaasje bij besteld.

Als we afrekenen zijn we een app-groep met leuke mensen rijker, hebben we een volgende wijnproeverij in de agenda staan op 5 december, hebben we daarvoor de stamtafel gereserveerd en heb ik voor dan zelfs Sinterklaasgedichtjes aan de tafelgenoten beloofd… Haha moet ik nog vermelden dat ik enigszins tipsy ben?

Dit was echt een mooie zondag Marcus, dat hebben we goed gedaan en dat heeft ons goed gedaan.

Ik was trouwens afgelopen woensdag bloed wezen prikken (controle op tumormarkers) en vanmorgen had ik vooruitlopend op het uitslag-gesprek van aanstaande donderdag al gekeken in het online portaal van het ziekenhuis. Dat is best spannend, ook dat vooruit kijken, maar vandaag ben ik blij dat ik het heb gedaan. Nu kon ik Marcus vanmorgen namelijk vertellen dat mijn bloed goed is en dat we er tot januari weer even ‘vanaf zijn’ en dat maakte deze zondag nog een flink stukje mooier.

4 reacties

 1. Anoes schreef:

  Wat een mooi zondag inderdaad!! Blij voor jou lieve Jannie 😘❤️

 2. Corrine schreef:

  Ha Jannie, Wat een mooi web(streepje)log heb je. Vanmiddag zo fijn zitten kletsen over onze weblogs,( de mozaiekmiddag @inloophuisdeboei) en had je blognaam onthouden. (Voel me nu bijna een stalker, haha) lieve groet, Corrine van Oosten de Haan.

  • Jannie schreef:

   Hoi Corrine, dan ben ik ook een stalker want ik was ook al bij jou langs geweest 😀 Ik vond het ook heel leuk jou te ontmoeten en zo gezellig te kletsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *