MORGEN GA IK SPORTEN

Er is een tijd geweest dat ik 4, of minstens 3 keer in de week ging sporten. BBB, Calanetics, Steps en/of Bodypump, ik vond het allemaal heerlijk om te doen. Onder het genot van een lekkere harde beat, die spieren eens even flink laten werken. Het was leuk, het was gezellig, mijn body zat lekker en strak in z’n vel en mijn mind knapte er ook altijd weer goed van op. Die “tijd” bestreek een lange periode trouwens, ik denk dat ik het zo wel een jaar of 15 heb gedaan. Misschien was die langdurige hoge frequentie de reden dat ik een jaar of 5/6 geleden in een “sport-dip” terecht kwam. Ik ging eens een paar weken niet en daarna leek het alsof er daardoor een grote knop om was gegaan. Ik bleef wel gaan, maar was op een gegeven moment grote moeite nodig om mezelf ernaar toe te slepen. Als ik er stond ging het altijd wel weer, maar de echte lol ging er toch wel enorm vanaf.

De laatste 2 jaar is het helemaal verschrikkelijk gesteld. Door getob met mijn knie kon ik bepaalde perioden ook helemaal niet sporten en aangezien ik toch al in die net omschreven sport-dip zat kon ik het ook al niet meer opbrengen om daar tussendoor dan wÈl te (blijven) gaan. Die keren dat ik een poging deed schrok men zich rot op de sportschool: “Ben je d’r weer? Waar ben je toch geweest?”. “Ja ik ben weer terug hoor, ik ga d’r weer flink tegenaan! Let maar op!” zei ik dan. Om vervolgens na 2/3 keer, weer maaaanden weg te blijven. De laatste keer was nu zo’n jaar geleden, sindsdien betaalde ik eigenlijk alleen nog de contributie.

Vanmorgen in bed lag ik te dubben. Zal ik mijn abonnement dan maar opzeggen? Dat blijven sponsoren en nooit gaan slaat natuurlijk nergens op. Of zal ik nu dan Ècht weer gaan sporten? Het is natuurlijk veel beter om een beetje in beweging te blijven te komen…. Weet je wat, ik ga morgen gewoon een lesje doen. Even kijken hoe het gaat, mijn laatste poging. of ik ga weer regelmatig sporten of ik zeg op.

Eenmaal uit bed gekomen tik ik het adres van de sportschool in. Even kijken welke lessen er ook alweer op zondag zijn…… En dan is mijn dappere besluit ineens heel snel teruggedraaid, want ik blijk sinds september al niet meer te sponsoren. De sportschool is al 2 maanden dicht en ik heb het niet eens gemerkt. Nu is ‘weer gaan sporten’ in ÈÈn keer OOK; een nieuwe sportschool zoeken, inschrijfgeld betalen, etc. Ik weet niet of deze sport-dip-girl DIE drempel snel gaat nemen.

morgen dus in ieder geval NIET naar de sportschool....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *