NOG MEER ANTWOORDEN

Ik heb een hoop vaste “weblog-lees-adresjes” en één van mijn dagelijkse “langs-klikjes” is de log van PoLLie. Dat in het boerenland zittende, stadse wijfie schrijft altijd hele leuke verhalen en ze reageert ook altijd heel aardig op de reacties van haar bezoek. Van de week zag ik dat ze graag een paar antwoorden van haar vaste bezoekers-schare wil hebben en aangezien ik daar ook zeer zeker toebehoor, ga ik dat bij deze voor haar doen:

01 Hoe kwam je op het idee om een (web)log te beginnen?

In 2003/2004 was ik erg actief in de love-@-lycos-speeltuin (zeg maar rustig verslaafd aan!) en via de “persoonlijke pagina” van Ollie aldaar kwam ik op zijn TREKOELBV-blogspotweblog (helaas opgeheven, vond de naam erg koel!). Het was het eerste weblog dat ik onder ogen kreeg, ik had er voor die tijd eigenlijk nog nooit van gehoord. Via zijn weblog klikte ik door langs zijn rijtje links en zo kwam ik onder andere langs Luna’s “Maanisch”. Dat vond ik zo’n tof ding… dat heeft me geïnspireerd om er ook een te beginnen. Ik heb het nooit aan Luna gemeld, maar dat is de reden dat ze in mijn linkies lijst staat onder de noemer: “manische inspirator”.

02 Wat is de reden dat je hem zo genoemd hebt?

Het is mijn naam. Ik heb voor het creëren van mijn weblog, eerst een paar ‘gewone webpagina’s’ in de ether geslingerd. Ik schreef bovenaan de homepage: “Jannie’s website hier” en in die trant ben ik daarna constant doorgegaan: Jannieswebsite, Janniesweblog, Jannieswebcam, Janniesgastenboek, etc. etc. etc.

03 Ben je meer een logger, weblogger of een lifelogger?

Ik maak er een mooie combi van, maar het is hoofdzakelijk een lifelog. Moet er wel bij zeggen dat ik zeker het achterste van mijn tong niet laat zien. Zo zit ik niet in elkaar en daarvoor lezen er teveel bekenden mee ook. Maar tussen de regels door kun je toch een hoop van (delen van) mij te weten komen.

04 Hoe lang bestaat je (web)log al?

Afgelopen 12 februari precies 1 JAAR!

05 Hoe onderscheid je je van andere loggers?

Moeilijke vraag. Ik ben een vreselijke piet-lut qua lay-out van het geheel en de individuele postjes, wellicht dat dat een onderscheidende factor oplevert ten opzichte van een hoop andere weblogs.

06 Welke andere log vind je briljant en hoezo?

Er zijn een heleboel weblogs die ik erg leuk vind en waar ik dagelijks langs klik. Iedere weblog heeft weer iets anders waar ik voor val, ik kan er niet echt 1 uitpikken.

07 Ben je wel eens bij weblogmeetings geweest?

Nee. Maar wat niet is, kan wellicht best nog eens komen…

08 Zijn er vriendschappen uit het loggen ontstaan?

Ik heb in de cyberwereld veel contacten opgedaan, maar niet zozeer d.m.v. mijn weblog. Er is 1 weblogmeneer waarmee ik weleens heb afgesproken naar aanleiding van onze wederzijdse weblogbezoekjes. We zijn vorig jaar een middagje wezen skaten. WAS LEUK!!!

09 Wat voor leuks is je bij gebleven van een andere (web)log?

Ik zou het nu echt even niet weten, maar ik zit vaak te (glim-)lachen om postjes, reacties en wederreacties in heel Weblogland!

10 Wat zou je als tips willen meegeven aan andere loggers?

Keep up the good work! …*grijnz*… Ik weet het niet Pollie, ieder moet gewoon zijn eigen dingetje (blijven) doen…

Especially for PoLLie
goTo Pollies Posse

6 reacties

 1. Pollie schreef:

  Jannie dit is zo goed om te lezen en dingen te ontdekken die ik nog niet weet over je! Ik zou zeggen keep up the good work.

  Heel tof dat je hier aan mee doet.

  XX,

 2. Sebastos schreef:

  Laagje voor laagje word Jannie gepeld en komt haar ware ik naar boven. Leuk om steeds meer inzicht te krijgen in de persoon achter een weblog.

 3. Patrick schreef:

  En gefeliciteerd met uw eenjarig bestaan juffrouw Jannie!

  (huh…kattenbel???..hmmm neh…)

 4. Jannie schreef:

  Patrickmans!

  Dat vind ik nou nog eens leuk, dat jij geheel onafhankelijk van de kattenbel, mijn reageerdingetje hebt weten te vinden!

 5. Patrick schreef:

  Hmm je kent me he Aagje…

  Curiosity killed the cat!

 6. O-Ishi schreef:

  mijn dank is groot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *