ROLLIN ROTTERDAM

wednesdaynightskate 13 juli 2005

Kwart over zeven zaten we in de metro. We zouden het net gehaald hebben; om half acht op station Blaak. Maar de metro ging maar met horten en stoten vooruit en stopte om de haverklap. Binnen in de metro hing een apart sfeertje. Ongeduldige skaters die ‘het startschot’ nog wilde halen, Engelstalige toeristen die al die skaters met belangstelling bekeken, een tegen zichzelf pratende figuur bij de deur die zichzelf open en bloot bediende van een lekker snuifje en een opa die vond ‘dat je dan wel erg ver heen was’, als je dat ‘hier moest gaan staan doen’. En ondertussen schoot het dus maar NIET op. Uiteindelijk riep de metrobestuurder om dat we niet verder meer konden en vervolgens werden we door een achteropkomende metro geduwd tot station Schenkel. Daar moesten we er dus uit en het was inmiddels al kwart voor acht….

En zo is het dus gekomen dat we voor het eerst in onze ‘wednesdaynightskatecarrière’ de route hebben afgesneden. We zijn vanaf Schenkel terug naar de boszoom geskate en hebben de meute daar opgewacht. Vervolgens lekker in de voorhoede meegereden en een leuke 1e wednesdaynight-skate van dit seizoen meegemaakt.

Na afloop natuurlijk nog even biertjes drinken op het marktplein en kijken naar de dj en de bonte mensenverzameling. Een grijze fotograaf begint foto’s te maken van een dame vlak voor ons. Ze verbaast ons door haar shirt meteen hoog op te trekken en met blote tieten voor de man te gaan staan dansen. Dat is echter nog nix vergeleken bij onze volgende verbazing; wanneer hij namelijk klaar is met zijn fotoshoot, loopt hij naar haar toe om een visitekaartje of wat dan ook af te geven, waarop zij haar korte broekje opzij trekt en hij haar en public gaat staan vingeren… Wij staan met opgetrokken neus naar het tafereel te kijken en wisselen hard lachen met rillen van afgrijzen af. Als choqueren haar bedoeling was, dan is dat best aardig gelukt.

Vijf minuten later vertrekt de fotograaf en begint zij weer uitgelaten te dansen, alsof er niets is gebeurd. Misschien moet het gewoon allemaal kunnen in ‘Rollin Rotterdam’? Wij zijn wellicht wat preuts, maar van mij mag ze volgende week ergens anders gaan staan choqueren.

10 reacties

 1. sab schreef:

  Ik ben bij het lezen al verbaasd. Laat staan als ik er naast zou staan. Typisch een gevalletje van andere normen en waarden (drukte zij zich zacht uit)

 2. Peter schreef:

  He hallo sportieveling. Nou wij hebben niet geskate maar gekeet.Het was natuurlijk weer te kort.Maar we hebben de turken op jullie komst voor bereid. Voor al DJ Dirk Hahahaha.Groetjes Peet en Sylvia.

 3. O-Ishi schreef:

  Dat heb ik dan net even gemist …maar ik ga het zeker ook eens proberen! Dat met die dame dus 😉

 4. Jannie schreef:

  Geloof me Ol,
  dat wil jij niet….

 5. mandy schreef:

  Ben ik ff blij dat mijn “Sjonnie”niet kon….dat was teveel van het goede geweest dat had maanden theraphie gaan kosten….whahaha!Jullie maken ook echt altijd wat bijzonders mee hé, ach laten we maar zeggen dat kan alleen maar in R’dam!!!

 6. mandy schreef:

  Enne by the way Marcus heb je daar geen foto’s van gemaakt…….???O my god[ik zie het op mijn netvlies]tuurlijk niet anders had ze jou misschien ook nog besprongen,what a night!!!

 7. Jannie schreef:

  hahaha… ik denk het Man!
  Maar als Sjonnie erbij is (aanstaande woensdag???)
  dan zal ik hem in zulke gevallen wel mentale ondersteuning bieden! 😉

 8. O-Ishi schreef:

  Okay ik geloof je 🙂

 9. eyelabel schreef:

  Gatverdegatver raak spontaan preuts…

 10. Ellen schreef:

  Hahaha………..wat een verhaal zeg. Ik vind het jammer dat Rotterdam voor mij iets te ver weg is om even te skaten.
  Klinkt allemaal heel gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *