SINNER’S DAY IN HASSELT – AFTERWARDS

Sinner’s Day… we zijn er dus geweest. Hotelletje geregeld voor twee nachten, zodat we a; op tijd en uitgerust om twaalf uur op het festival aan konden treden en b; na afloop om een uur of twee (!) zo weer de hotelkamers in konden rollen. En zo gezegd zo gedaan. Eerst een leuke en relaxte zaterdagavond in Hasselt, met lekker eten, drinken, veel Halloween en daarna lekker slapen in de Holiday Inn, waarna we op zondag in een kwartiertje naar de Ethias Arena wandelden.

En daar was het leuk. Twee zalen zodat je continue bij muziek kon zijn, een goeie foodplaza waar van alles was te krijgen en een leuke festivalmarkt met platen, cd’s, dvd’s, leuke opdruk-tshirts en andere kleding. De bezoekerscrowd van het festival was een bonte samenstelling van, ja hoe moet ik het noemen… ‘excentrieke’, niet alledaagse mensen. Een beetje ruig en rockachtig in ieder geval allemaal en ik vond het heel leuk om daarnaar te kijken.

Qua muziek heb ik me enorm laten verrassen, want zoals gezegd; ik kende geen enkele band, met uitzondering van die van Nina Hagen. Maar inmiddels is mijn muziekblik dus alweer flink verruimd en dat is altijd leuk. De dag begon met de Belgische rockband Poesie Noire, waarvan de keurige, al wat oudere zangeres Marianne Valvekens (ff opgezocht natuurlijk) me erg intrigeerde. Verder zagen we Department S en ook Jah Wobble, die bij mij erg in de smaak viel met z’n reggae/ska-achtige en met Oosterse tintjes doorspekte ‘wereldmuziek’. Arbeit Adelt (ff wennen ofzo ;o) en the Young Gods met hun stevige sound. Marc Almond (bleek ik toch te kennen van Soft Cell) en ja dan ook dus Nina Hagen, die wel een heel apart en maf optreden verzorgde, helemaal ouderwets maar toch ook weer niet en helaas ontving ze daarvoor uiteindelijk nogal wat boe-geroep (ik vond het zelf toch leuk om ff te zien, maar wie ben ik). Inmiddels al ver in de avond zagen we vervolgens nog the Selecter (ska=leuk!) en Echo and the Bunnymen (newwave = ook leuk) en we sloten af met een ouderwets lekker techno/house partijtje dansen voor het podium met the Orb erop (geen idee ook van te voren dus wat ’the Orb’ zou zijn, maar dat bleek dus helemaal in ons straatje).

En toen was het dus al ver voorbij middernacht, al ging de klok nog een uurte achteruit. Waren we heel veel biertjes verder en voelden mijn rug en voeten als… ja als wat… helemaal niet goed dus haha. Net als al die bandjeslui van op Sinner’s Day, worden ook wij een dagje ouder en was ik dan ook heeeeel erg blij toen we uiteindelijk in het Holiday Inn’se bedje schoven.

Het was dus leuk op Sinner’s Day. Je kunt volgend jaar rustig gaan.

Ja dit is dan een verzameling van wat hipstamatic (jaja) geschoten plaatjes op Sinner's Day. Meer voor de sfeer- en mooie lichteffectbeeldjes, want de bands zijn niet echt te onderscheiden. Poesie Noire, Marc Almond, Nina Hagen en the Orb stonden hier in ieder geval onder de lichtshows!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *