‘TE VEEL TE DOEN EN TE WEINIG TIJD’ STRESS

Ja, ja, we waren dus terug van vakantie en ik had er nog een heeeeeeeeele week vrij van ‘de baas’ achteraan. Dan kon ik mooi het administratieve jaar van mijn lief afsluiten Èn de was doen Èn een beetje extra schoonmaken Èn nog een beetje winkelen in het uitverkoopwalhalla van januari Èn allemaal fotocompilaties maken van de vakantie Èn verhaaltjes schrijven op mijn weblog Èn ook een beetje uitrusten Èn die tijdschriften nog even uitlezen.

Ja, ja.

Nou, er is een gedeelte van de was gedaan, dat wel. En het administratieve jaar is afgesloten, althans voor het grootste gedeelte. Verder is er dus helemaal NIETS meer afgestreept van mijn optimistische plannenlijstje Èn inmiddels is er ook alweer hele een werkweek overheen gegaan, is de was alweer aan het oplopen en heb ik nog geen fotootje gecompileerd of de foto’s uberhaubt nog eens bekeken. De uitverkoop is geheel aan me voorbij gegaan, de tijdschriften liggen nog ongelezen in een hoekje en uitgerust ben ik al helemaal niet (meer).

En zo gaat het eigenlijk altijd.
Ben ik nou zo langzaam of gaat de tijd zo snel?

De administratie(s) doen, het huis schoonhouden, de tuin, de was en de strijk bijhouden, sociale contacten onderhouden en dan ook nog hobbies hebben, leuke dingen doen Èn tussendoor wat extra uitrusten. En dat allemaal te plannen in zeg maar 7 x 15 wakkere uren, min 32 + 10 werk en reisuren = 63 uur per week. Ik krijg het week op week niet voor elkaar. Er blijft altijd van alles liggen, wat eigenlijk continue een onrustig gevoel geeft. Momenteel heb ik er in ieder geval veel last van, van die ‘ik heb veel te veel te doen en veel te weinig tijd stress’.

Ooit deed ik een cursus time-management. Misschien kan ik het best dat cursusboek weer eens opzoeken en doorlezen.

Maar ja, daar heb ik dan eigenlijk ook weer geen tijd voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *