TICKET VERKOOP LOWLANDS 2011, COMPLETE GEKTE

Toen ik van de week hoorde dat Lowlands haar tickets voor 2011 vandaag om 11:00 uur al in de verkoop zou doen, had ik wel erg veel zin om ervoor te gaan. In 2009 gingen we voor het eerst naar Lowlands en hebben we het er waanzinng naar ons zin gehad. De sfeer was er superrelaxed en we hebben heel veel leuke bands gezien. Het kamperen op de Eco-camping was tof en buiten de vreselijke tocht met al die balast van de auto naar de campeerplaats, is er alleen maar goeds te herinneren eigenlijk. Dat het toen het hele weekend superzonnig was hielp trouwens ook goed mee. Enfin, al was het ook een uitputtingsslag, “a campingflight to Lowlands” overtrof mijn toch al hoge verwachtingen. Vorig jaar was het festival binnen een paar dagen uitverkocht, nog voor er maar ÈÈn bandnaam bekend was (!) en wij zaten ernaast. We zijn er best overheen gekomen hoor ;-), maar het was toch jammer dat we niet met ons Lowlandsclubje mee op herhaling konden.

Maar goed, nu gingen ze dus extra vroeg in de verkoop in verband met het BTW-verhaal. Zullen we die kaartjes dan ook maar snel kopen schat? Het zal wel weer hard gaan….

Om kwart voor twaalf herinnerde ik me; “ohwja die kaartjes” en ging aan de slag bij Ticketmaster. Een kwartier klikken op “zoek naar tickets”, steeds worden teruggeknald met “de wachtrij voor dit evenement is vol, u gaat terug naar de homepagina” om vervolgens gelukkig en ineens toch op het bestelformulier terecht te komen. Klik, klik, ik had ze! Een kwartier later, om kwart over een was het uitverkocht… Te bizar voor woorden toch? Negen maanden voor dato heeft de Lowlands organisatie 55.000 * 165,00 = 9.075.000 op z’n rekening staan. En wederom hebben die 55000 mensen geen idee, wie ze daar straks dan te zien gaan krijgen. Knap!

De kaartjes waren dus wel 15,00 per kaart duurder dan 2 jaar geleden. Ik weet niet wat ze vorig jaar hebben gekost, maar ik vind dat wel een flinke verhoging eigenlijk. Daar had die extra BTW dus ook wel weer EXTRA hard tegen aangetikt. Het is niet alleen die BTW die straks die kunst en cultuur duur gaat maken, de organisaties denken ook niet bepaald aan de portomonai van de bezoeker. Ik vind dat concertbezoeken nu ook al gewoon een hele dure hobby.

Maar goed. Ik ben toch BLIJ dat ik niet voor niks een kwartier lang bij Ticketmaster heb zitten klikken. Lowlands 2011, wij zijn erbij!

Lowlands 2011 in 2 uur en 15 minuten uitverkocht, wat een gekte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *