TIJDELIJKE THUISWERKER

Ik ben een weekje vrij. Niet vrij van ‘we hoeven niks te doen’ of ‘we gaan op vakantie’. Nee ik heb vrij genomen van mijn werk, omdat ik heel wat in te halen heb mbt de administratie van M’s ons eigen bedrijfje. Ik loop gigantisch achter met dat ‘boeken’ en de omzetbelastingaangiften moeten eruit. Ik kwam er de afgelopen maanden in het weekend niet zo aan toe, dus nu heb ik vrij genomen om te werken. Een soort van tijdelijke thuiswerker ben ik dus nu, zoals mijn lief dat altijd is.

En het bevalt! Eens niet die wekker om kwart over zes, maar om acht uur. Eens niet meteen die douche in en daarna ruim een uur in de file. Nee, nu zet ik om acht uur de computer vast aan en ga eens even op mijn gemakkie naar beneden De poesjes eten geven, daarna even lekker met ze knuffelen. Een bakkie koffie maken en daarmee achter de computer schuiven. Goh het is half negen, ik begin nu eigenlijk net zo laat als wanneer ik na die hele rit arriveer op mijn werkplek in IJsselstein! Douchen doe ik straks wel tussendoor, om een uur of tien (of elf).

De dagen zijn relaxed. Ik vorder al een heel eind met de administratie-klus. Ik doe ondertussen een wasje en strijk het wasrek leeg voordat ik de nieuwe ophang. Dat is nog eens wat anders dan alles op laten hopen totdat ik door de bomen het bos niet meer zie (en mijn moesje me altijd moet komen redden). Ik ga eens even wat dingetjes halen in het winkelcentrum en schuif even later weer achter de computer met een kop thee. Ik werk, maar ik surf ook weer eens langs mijn weblogadresjes, ik twitter en ik volg tweets, ik klets eens wat met deze of gene op skype. En met mijn lief die aan het andere bureau op ons kantoor zit natuurlijk. Die cijfertjes zijn ook nog best leuk en het geeft een fijn gevoel om weer op orde te komen.

Ik kijk ook weer eens naar mijn site. “Zal ik weer eens een verhaaltje schrijven?”. Ik heb er allemaal tijd voor en nog ben ik productief. Als ik straks om vijf uur naar beneden ga, dan kan ik nog twee uur voor de tv hangen of een boek gaan lezen, eer de tijd bereikt is dat ik normaal vanuit de file weer zou binnenstrompelen.

Ik zou er aan kunnen wennen ja,
voorlopig is dat thuiswerken voor mij totaal de bom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *