VAN GELE PAPIERTJES VAN ZIELIGE MANNETJES

weer zo'n geel papiertje

Ik kreeg er in mijn rij-carrière al heel wat en vaak ook wel terecht *grumble* (want dat maakt ’t niet minder balen natuurlijk) maar soms en zo dus ook gisterochtend, is het zooooooooooooo vergezocht dat het gewoon op het zielige af is. Dan vraag je je af of zo’n pik echt niets beters te doen heeft dan zijn genot uit het feit halen, dat hij jou langs de kant kan zetten en 84 zuurverdiende euro’s uit je zak kan troggelen, als hij dat wil. Laten we hopen dat het lekker voor hem heeft gevoeld, dan is het tenminste nog ergens goed voor geweest.

7 reacties

 1. vitrage schreef:

  Ook die “pik” moet zijn quotum nog halen voor 1 januari. Balen voor je.

 2. Suffie schreef:

  Okay, maar wat dééd je dan fout??

 3. Black schreef:

  Wat-was-er-gebeurd-dan?

 4. Dus jullie willen weten watskebeurt…
  Uhm…. nou, ik zal het proberen uit te leggen;

  Het was early in the morning en ik was op weg naar een druk dagje werk, vette stress deze dagen maar ik was weer vol goede moed. Ik reed samen met een heleboel andere weggebruikertjes op de A12. Het was nog donker en ik voelde me lekker in de beschutheid van mijn peugje. Radiootje aan, beetje meezingen….

  Ik reed (samen met de hele stroom auto’s) zo’n 100 / 110. Je mag daar 120. Ik was (blijkbaar) wel onder een matrixbord met 90 doorgereden, wegwerkzaamheden. Echter geen wegbewerkers te bekennen, zeker vergeten uit te zetten ofzo? De volgende dag ben ik er nog eens extra op gaan letten en inderdaad over een kilometertje of twee staat er 90 boven de weg, echter weer niemand aan het werk. De hele stroom reed wederom ‘de normale snelheid’.

  Anyway, ik zie (een paar kilometer verder alweer) ineens politie naast me opduiken en verrek ze gaan voor me rijden en het stop-volgen-politie-bord ligt op. Huh? Ik wist werkelijk niet wat er loos was. Moest ze een heel stuk volgen tot de volgende afrit en daar kwam die ‘pik’ me vertellen dat ik een bekeuring kreeg. Ik had 110 gereden.

  Dat ik met de stroom meereed en waarom ze mij er in godsnaam uitpikten, daar had hij verder geen boodschap aan. Er waren mensen aan de weg bezig bla bla bla (wat dus echt niet waar is).

  Nou, ik vind het hoogst kinderachtig.

  Misschien had hij het recht om een bekeuring te geven, maar dat wil nog niet zeggen dat het een terechte is. Als ik het ‘blik op de weg’ even voor de geest haal en hoe hard mensen daar wel niet rijden en welke manouvres er worden gemaakt en dat dan vergelijk met mijn rijgedrag van die ochtend dan kom ik niet meer bij. Ik vind het gewoon belachelijk.

  En zo’n ‘pik’ heeft dan het recht om jou geld te laten betalen en je dag klote te laten beginnen, terwijl je eigenlijk goedgemutst op weg bent naar je werk.

  Laat hem wat nuttigs gaan doen en echte gevaren op de weg elimineren.

  Zo, ik heb gezegd.

  (angel)

 5. Pollie schreef:

  Jannie, als dat zo is ben jij vast neit de enige met een bon daar op dat moment. Dan zou ik dit voro de rechter laten komen. Er zijn er vast meer die dan doen. Mijn ex-vriend deed dit ook een keer en zijn schuld (bon) werd vrijgesproken!

 6. Marcus schreef:

  Ik haat politiemensen die GEEN boeven vangen maar burgers frustreren…….

 7. Dinie schreef:

  Ach gut, jij ook dus! Het zit wel mee die week. Ze zijn trouwens altijd streng bij wegwerkzaamheden (of ze nu wel of niet bezig zijn) maar wel flauw dat alleen jij er tussenuit wordt gepikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *