VROLIJK KERSTFEEST

We durfden het al een paar jaar niet aan om een Kerstboom en andere Kerstversieringen te plaatsen. Bang dat Donnie alles in zijn eeuwige kittengedrag tegen de vlakte aan zou werken. Dit jaar namen we de gok en versierden het hele huis…. Wat blijkt? Hij taalt er niet naar! Onbegrijpelijk maar heel fijn dat we dat weten 😀

Kerst begint ook vroeg dit jaar, want op donderdag (23 december) haalt Marcus mijn moesje op en maken we er met z’n drietjes een gezellige pre-kerst van.

Dan de kerstavond…. traditiegetrouw zijn wij ALTIJD in een kroeg op kerstavond. De laatste jaren was dat in de Vijgeboom, alwaar de oude DJ van de Ramblas dan de sterren van de hemel stond te draaien en wij zo de Kerst in dronken ehh dansten. Vorig jaar kwam daar echter de klad in toen we in dubbele Lockdown (met een chemokuur door de coronacrisis dat is dubbel in de bubbel) terecht kwamen.

Dit jaar gelukkig geen chemo meer, maar naar de kroeg is weer geen optie, want die zijn allemaal dicht. Dus wij vieren een bescheiden feestje in onze eigen thuiskroeg en dat wordt heel erg gezellig!

Op eerste kerstdag, overigens een koude maar prachtig zonnige dag, wandelen we in de middag naar het huis van mijn zus. Kijk nu zie je welke zelfde outfit we de vorige keer samen kochten 😉 Mijn moeder is er ook en we gaan lekker een beetje zitten wijnen.

Het kerstdiner wordt bereid op de plaat. Wij hebben d’r één met vis en die met vlees staat uiteraard aan de andere kant. Heerlijke wijntjes erbij en een superlekkere taart, bovenstebeste kerstdag weer!

Als moesje naar huis is (zelfde gebouw, ze hoeft niet ver!) nemen wij nog een paar afzakkertjes en ja, dan kunnen er dit soort taferelen ontstaan 😀

Met de metro naar huis, op naar tweede kerstdag.

Als we wakker worden blijkt tweede Kerstdag, wederom een prachtig mooie dag!

Dus wij gaan lekker aan de wandel in het centrum. Bij cafe de Witte Aap staat het terras vol! Je kan aan het raam iets te drinken kopen en mag op het terras blijven mits je niet gaat zitten. Gezellig even! Dit is wel de enige plek waar het werkt, we zien hierna nog twee zaken met een open buitenbarretje, maar daar zijn helaas geen mensen.

Eind van de middag zijn we weer thuis. We maken twee Gin Tonics vanuit de kadodoos van vrienden P&S en gaan een beetje zitten nibbelen.

En de rest van de avond nibbelen en pimpelen we vrolijk door.

Morgenochtend weer aan de slag in ons thuiskantoor, laatste week van het jaar tegemoet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *