WITGOED HANDEL JANS & CO III

“Het staat er nu al ruim twee maanden en ik wil er eigenlijk zelf wat spullen kwijt.” zei mijn zus vorige week, “kan je er misschien wat meer werk van maken?” Oei… schuldbewust kroop ik die avond achter mijn pc. Het was met de verhuizing inderdaad heel makkelijk geweest, het overtallige witgoed in de bergruimte van mijn zus te zetten, die aan de overkant van mijn oude adres woont. In die periode daarna plaatste ik weliswaar een keer wat advertenties op supermarkt-borden, op mijn eigen log en bij marktplaats, maar echt mijn best had ik nog niet gedaan en het liep dus alles behalve storm met mijn handeltje. Nu zuslief me even op mijn laksheid attendeerde wilde ik er verder geen gras meer over laten groeien. Zodoende zat ik die avond dus achter mijn pc om de overgebleven koelkast en vaatwasser op iedere verkoopsite die ik maar kon bedenken te plempen.

Zo ook bij Ebay dus. Daar ging het wel wat lastiger, ik moest mijn adres en alles opgeven om een account te maken en ze stelden veel meer vragen. Nou ja, vooruit; *klik*klik*klik* algemene voorwaarden akkoord? zonder te kijken *klik*. Hup die artikelen erop, ohw een minimaal bedrag opgeven, maar niet te hoog? nou pfff ok, 75 euro voor de koelkast, veilingduur? ehh… 5 dagen *klik*.

De volgende dagen was ik druk bezig met marktplaats, viavia, enz. er werd aardig gereageerd en uiteindelijk verkocht ik de koelkast afgelopen maandagavond voor een mooi bedrag via Marktplaats.nl. Ondertussen had ik ook wel eens bij Ebay gespiekt, maar daar werd helemaal never nooit nix geboden op mijn twee advertenties. Toen de koelkast weg was, haalde ik die advertentie bij alle sites weg en probeerde ik dat ook bij Ebay maar dat ging dus niet, die verdomde-niets-opleverende-zogenaamde-veiling liep nog 2 dagen door. Nou ja, dan niet…. ze bieden toch niet.

Dinsdagavond, kleine schrik; er werd ineens 75,00 geboden voor de koelkast die inmiddels dus al tevreden stond te snorren bij de nieuwe eigenaar. En een uurtje later 76,50 door een ander. Die koelkast en vaatwasser stonden nu ineens ook helemaal bovenin de lijst van “huishoudelijke apparatuur” He shit, wat moest ik daar nu weer mee? Even lezen in de voorwaarden (waarom had je dat nu niet vOOraf gedaan Jans?!) leverde me de tip op, contact te zoeken met de bieder om zodoende “negatieve feedback” te voorkomen. Ik klikte op de profielen van beide personen en deed ze via hun reageer-knopje uitgebreid mijn excuses en legde ze uit dat ik ‘een beetje dom was geweest’. Gelukkig werd er verder niet meer opgeboden en een halve dag later zou de veiling godzijdank aflopen.

Woensdagmiddag, grote schrik; Twee mailtjes in mijn mailbox. …één van Ebay om me met de verkoop te feliciteren en een rekening van 3,46 provisie te presenteren en de ander van de 76,50-bieder! Of ik haar even kon bellen om te bespreken hoe we zouden gaan doen met afhalen… Ohjee, ohjee, ohjee… ik belde gelijk naar het nummer en begon de mevrouw heel nederig mijn relaas te doen. Weer excuses en uitleg en bla en “ik had nog bij haar profiel gereageerd, voordat de “hamer had geslagen”, had ze dat dan niet gelezen?” bla, bla, bla.

Maar de 76,50-mevrouw was bOOs!! Dit mocht helemaal niet en ze zou contact gaan zoeken met Ebay, om te zien welke stappen ze kon ondernemen. Ze was net zo blij met deze aankoop, dit ging ze gewoon niet pikken, etc. etc. etc. Nadat ik mijn lieve, uitleggerige gedrag een poosje had volgehouden, maar ze, wat ik ook zei, totaal geen begrip voor me op kon brengen begon ik zelf ook pissig te worden en ontaarde ons gesprek in een tweezijdig bozig geruzie, waarin haar laatste woorden waren dat “ze nog wel even ging kijken wat ze precies ging doen”.

En zodoende zit ik hier bibberend op een Ebay-dagvaarding te wachten en kan mijn schatje misschien nooit meer een leuk computerdingetje kopen met zijn op hetzelfde adres geregistreerde account aldaar.

Maar de koelkast is eruit.
Vaatwassertje veilen?

4 reacties

 1. Louche schreef:

  Hahaha, die kleine lettertjes he!

  Maar ennieweej kun je als je negatieve feedback krijgt niet gewoon een nieuwe account onder een andere naam openen?

 2. Jannie schreef:

  Ik weet niet of ze bij Ebay naar woonadressen kijken Louche, als die vrouw daar haar beklag gaat doen. Maar ik denk dat het een stormpje in een glas water was… althans daar ga ik maar even van uit.

 3. Savage schreef:

  Oei lastig. Het is trouwens wel degelijk mogelijk om een object terug te trekken. Zelfs als er al op geboden is. Laatst nog gedaan met m’n oude laptopje die ik na aanbieding op ebay plots aan een vriend kwijt kon.

 4. Jannie schreef:

  Meen je dat nou?

  Waar doe je dat dan? Ik heb me rot zitten zoeken!:-?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *