AANKOMST OP KOH RU

Nadat we bij bar Ru hebben ontbeten worden we met brommertjes naar het strand gebracht. Er ligt al een bootje voor ons klaar en na nog wat grappenmakerij met de verkoopkinderen en de bedelaars, stappen we in en begint onze boottocht naar Koh Ru, het Bamboe eiland.

Cambodja - Sihanoukville

Het is ongeveer een uur varen eer we bij het eiland aankomen. We zien de hutjes al op een rijtje langs het strand staan! We springen één voor één van boord en lopen het strandje op. Er is een grote barruimte, wat tevens de receptie van de hutjes is. De barruimte bestaat uit een grote rond/hoekige veranda waar je vanuit verschillende kanten via een houten trappetje op kunt komen. Bij ieder trappetje staat een teiltje water. Het is de bedoeling dat je je voeten even schoon spoelt alvorens je blootvoets de veranda betreedt. Leuk. Op de veranda staan, behalve de bar, allemaal langwerpige, houten salontafels met grote kussens er omheen. Ziet er onwijs cosey en relaxed uit. Er lopen een paar katten rond en ook een jong hondje, we hebben het er eigenlijk gelijk naar onze zin daar. De hele sfeer die rond die bar (midden op het strandje dus) hangt is een fijne, waar je je meteen in thuis voelt. We krijgen de sleutel van hutje nummer 6 en in schriftje nummer 6 komen onze namen te staan. Alles wat je van de bar gebruikt wordt genoteerd, zodat je niet de hele tijd met geld hoeft te lopen. Alle belangrijke zaken zoals de voorraad geld, paspoorten en dergelijke kunnen we inleveren en deze worden in een kluis opgeborgen. Vanaf dit moment hoeven we nergens meer op te letten, Marcus kan zijn de hele reis zwaarbewaakte ‘geld- en papierenholster’ even een paar dagen vergeten. Het lijkt wel vakantie!

Cambodja - Koh Ru - de bar/receptie

De hutjes staan dus op een rijtje vanaf de linkerkant van de bar-veranda, allemaal direct naast de strandlijn opgesteld. Wij moeten het zesde hutje in lijn hebben. Het is een hutje op palen met een veranda aan de voorzijde en ook hier staat er een teiltje met water naast het trappetje. Rechts van de deur hangt een hangmat, relaxed! De deur zit zit met een hangslotje. Als we de deur openen en het hutje binnengaan zien we links en rechts een verhoging van de vloer met dezelfde planken als waar het hele hutje van is gemaakt, met daarop een matras van het twijfelaarsformaat. Een klein looppad tussenin en aan de voorzijde. Boven de bedden hangen grote vierkante klamboes aan de stijlen, het zijn net een soort hemelbedden eigenlijk. Aan de voor- en achterzijde van de hut zitten ramen, dwz; gaten in de houten wand waar je een houten paneel voor of vandaan kunt schuiven. Het raamgat bij het hoofdeind van het bed kijkt op het groen van het oerwoud achter ons en die aan het voeteneind kijkt zo de zee op. Als we van het veranda’tje afstappen lopen we in vijf stappen het water in. Helemaal geweldig. Marcus kijkt me aan en ziet er helemaal gelukkig uit en dat is precies hoe ik me zelf ook voel. Dit gaat leuk worden, dat weten we nu al zeker.

Cambodja - Koh Ru

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *