BORDEAUX!

Daar gaan we dan, op de fiets naar Bordeaux. Vanaf onze camping gaat er een fietspad van 8 km, min of meer de hele weg rechtdoor naar het centrum. 

Mooie route is het hoor!

De campingfolder heeft niet overdreven, 8,06 kilometertjes en we staan in het centrum onze fietsen te parkeren.

Een mooie, ruime boulevard langs de Garonne en mooie pleinen. Op dit plein links achterin spotten we restaurant “Le Bordeaux” van Gordon Ramsay. Dat is leuk! Daar gaan we eerst eens even heen.

Het is over half drie en eigenlijk, komen we zo langzamerhand achter, is dat geen tijd om nog bij een restaurant aan te schuiven. Het vriendelijke meisje bij Le Bourdeaux zegt ons dat de keuken eigenlijk om half drie sluit, maar dat ze ons “toch nog heel graag willen bedienen”. Kijk dat is nog eens een goed begin! 

De lunch die we vervolgens voorgeschoteld krijgen smaakt fantastisch. Allebei nemen we Kreeftsoep vooraf en daarna neem ik Makreel met zeekraal en Marcus fish and chips. 4 glaasjes “over the top” wit erbij en wij hebben redelijk duur maar heerlijk zitten eten. Het was het waard!

Alles is verder ook tres chique in dit mooie hotel…

En dan verder struinen door de stad.

Wat een winkels! Het ene dure merk na het andere…. maar gelukkig ook een Hema!

En aan mooie gebouwen geen gebrek!

We bezoeken de basilique saint michel.

En dan pakken we onze fietsen weer om naar de overkant van de Garonne te fietsen,  alwaar zich het hippe Darwin zou moeten bevinden.

En we hebben het gevonden!

En we hebben het gevonden! Een soort van circulair project, opgezet in oude kazernes, een fenixloodsen-uitstraling maar dan met net iets meer “cachet”!

Ok, daar gaan we, over de brug weer terug. 

En na nog een kleine wandeling strijken we neer op een mooi terrasje voor nog wat wijn en snoeperij…

En dan fietsen we nog even over de grote en drukke boulevard terug naar de camping…. Bordeaux is leuk!! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *