DE GRENS OVER NAAR BOSNIË

Vandaag gaan we camping Kate weer verlaten. Is een prima mini-camping die we iedereen zouden aanraden. Maar twee douches en vier wc’s, maar op een of andere manier ging dat prima.

Dag lief schatje, je hebt onze harten helemaal veroverd ❤️

Daar gaat ze, haar nestje heeft ze hier ergens achter verstopt. Alle goeds gewenst vrouwke!

Wij gaan een uitstapje maken naar Bosnië en Herzegovina. Mostar en Sarajevo staan daar op het programma, daarna komen we weer terug naar Kroatië voor oa de Plitvice meren.

Ok, let’s go…. Hier gaan we linksaf. De grens met Bosnië is vlakbij.

We zijn er al. Dit is de uitgaande grenswacht van Kroatië. Paspoorten worden gescand en rijden maar.

Hier dan de grenswacht van Bosnië? Dit blijkt een onbemand hokje, dus blijkbaar niet.

Ok hier dan. We sluiten aan achter een stoere fietser richting het loket. Bijna in Bosnië!

Maar dat gaat ineens toch nog niet zo soepeltjes! De man achter het loket wil naast onze paspoorten ook ons kentekenbewijs en groene kaart zien. Wij zijn verzekerd bij Unive en daar krijg je al je documenten via de mail van opgestuurd en moet je zelf alles uitprinten, ook je groene kaart. Dus wij geven onze witte – groene kaart. “Dat is helemaal niet goed!” blaft de man, die ondertussen naar buiten is gekomen, door ons raampje naar binnen. “Geen kopie, geen foto, alleen de originele kaart!” Wij geven aan hoe het zit maar hij zegt dat wij dat niet hoeven te doen. “Geen kaart, geen doorgang naar Bosnië!”

We moeten parkeren voorbij het hokje, wat nu? Moeten we terug? Na een tijdje verschijnt er een andere man op het toneel. Het is allemaal erg helaas, maar hij heeft een optie voor ons. Als we 40 euro dokken, dan krijgen we een vervangend papier waarmee we voor 7 dagen in Bosnië mogen verblijven.

Wat een verhaal weer. Snel die 40 euro betalen dan maar he? We zijn al lang blij dat we door kunnen. Bedankt Unive! Thuis maar eens verhaal halen dan. Nu snel door!

We zijn binnen…. Op naar Mostar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *