DE MOZESBRUG EN DE DASSENPLAS

We hadden Oisterwijk als eerste op het programma, maar daar kunnen we net even geen parkeerplek vinden en voor we het weten zijn we er alweer doorheen. Dan maar even niet! Op naar het volgende.

De volgende bestemming is weer een stuk verder terug naar het Westen, vlak bij Bergen op Zoom. In het plaatsje Halsteren, bij Fort de Roovere ligt ‘de Mozesbrug’. Als je daar over loopt lijkt het net of je, als Mozes het water laat wijken en er doorheen loopt. Dat willen wij wel eens zien!

Via Bergen op Zoom bereiken we het gebied ‘de Heide’ in Halsteren. We zien de toren van Fort de Roovere al liggen.

Chevy langs de weg geparkeerd en een stukje lopen naar de brug.

Ja hoor, dat is ‘m! Het is eigenlijk meer een gang door het water. Het waterniveau ligt net onder de railingen van de brug.

Wel echt een supermooie omgeving hier.

Aan de andere kant kun je de toren beklimmen voor een nog mooier uitzicht, maar die laten wij even zitten. We gaan weer terug over de brug en richting de Chevy.

Op naar de camping! We hebben gebeld met camping de Dassenplas en daar hebben ze een plekje voor ons. Het is vlakbij, we zijn er zo.

De camping-eigenaresse loopt voor ons uit om een plek aan te wijzen.

En het is een prachtplek! Wat een rust, wat een uitzicht. Goed gevonden weer.

Later zien we wat een superleuke plek dit ook echt is. Er zijn bokken, geitjes, kippen en paarden. Ze hebben heel veel ruimte en ook nog eens toegang tot een achtergelegen weiland. De eigenaresse roept heel hard; “lekkers!” en de hele kudde komt vanuit het weiland, het terrein op gegaloppeerd.

Die geitjes zijn echt superschattig…

Maar de allerliefste is Olaf. Hij mist een achterpootje en hinkt dus in het rond. Twee maanden geleden stonden ze voor de keuze om hem in te laten slapen of om zijn pootje te laten amputeren en gelukkig hebben ze voor het laatste gekozen en is het goed uitgepakt. Hij kan aardig uit de voeten, de ‘kudde’ accepteert hem en bij de camping familie zelf is hij ook de lieveling.

Kijk dan dat plekje, helemaal super toch?

Later natuurlijk weer in de Chevy gekropen, want als de zon weg is, is het weer gewoon fris.

Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *