DOOR SLOVENIË NAAR KROATIË

Om tien uur checken we uit bij Panorama-camping Stadtblick. Veel uitzicht hebben we niet gehad op ons plaatsje en we moeten 37 euri aftikken, maar ach, de douches waren goed en wij zijn weer heerlijk uitgerust.

Tijd om verder te gaan! Oostenrijk doorkruisen richting Slovenië. Een route met mooie berggezichten. Alsnog plenty panorama vanuit de Chevy.

We hebben zowel voor Oostenrijk als voor Slovenië een vignet nodig, maar alsnog moeten we af en toe tol betalen.

De Karawankentunnel is 8 kilometer lang en als we er doorheen zijn, zijn we bij de grens met Slovenië.

Ja hoor, we rijden idd meteen Slovenië in. (Even langs de basilicum heen kijken ;-))

Slovenië heeft binnen het schiereiland Istrie maar een korte kustlijn met 3 plaatsjes er aan; Koper, Izola en Piran. Wij willen naar Piran, in het verst uitstekende puntje. Dit schijnt heel idyllisch te zijn en je kunt er lekkere fruits de mer eten!

Daar is de zee, een welkom beeld na de uiteindelijk toch wel saaie rit langs velden en glooiende bergen door Oostenrijk en het binnenland van Slovenië.

Het laatste stuk richting Piran is een heel nauw en heftig bergweggetje, nog achteruit moeten steken de berg op om tegenliggers te laten passeren. Geen foto, wel spannend!

In Piran, bij het vooraf uitgezochte Kamp Fiesa aangekomen, blijkt deze camping vol en kunnen we niet terecht. De dame aan de receptie zegt dat we het bij camping Portoroz kunnen proberen. Dus wij het enge weggetje weer over, weg van het plaatsje dat er zooo gezellig uit zag om bij een net zo leuk plaatsje Portoroz uit te komen en ook daar te vernemen dat ze vol zijn…

We moeten dus verder door langs de kustlijn naar het zuiden en wat gebeurd er dan?? Dan rijden we alsnog op de 2e dag van onze reis Kroatië in. Dag Slovenië, het was gezellig! 🙂

Marcus (en ik ook!) is het rijden ondertussen wel een beetje zat, maar als de eerst volgende camping (Kanegra) een nudistencamping blijkt te zijn wil hij toch liever nog een stukje door. 😂

In Savudrija vinden we eerst nog een camping die ook vol is maar gelukkig is het bij de volgende raak. Camping Lighthouse heeft behalve deze camperplaatsen ook nog een “echt” plekje vrij.

We houden het weer simpel, fietsen blijven er op, want morgen gaan we weer verder.

In de campingwinkel is ook koud bier. Beter!

Er is 1 restaurant in de buurt, we lopen er in twee minuten naar toe.

Lekker plekje zo aan het raam. We kijken over de zee naar de kust van Italië!

Toch wat vruchten uit de zee op ons bord. We weten er raad mee.

Later nog even lekker langs het water vertoeven, met de zonsondergang in het verschiet.

Je bent nooit te oud om te wipwappen… alleen heb je wel een gewichtsgenoot nodig…

OK Kroatië, de kop is er af! Morgen richting Pula.

2 reacties

  1. Mascha schreef:

    Nee joh Marcus, een nudistencamping moet je echt is proberen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *