EINDE TOL- EN SNELWEGEN VERMIJDEN

Zo, we zijn weer wakker!

Eerst maar eens een zeebad nemen.

We hebben een beetje naar de route en de nog te maken afstand zitten kijken en als we ook nog een beetje op tijd thuis willen zijn (helaas, helaas, ook aan deze roadtrip moet zo langzamerhand een einde komen) dan kunnen we niet meer op ons gemakkie over de binnenwegen met allerlei stops om plaatsjes te bezoeken. Nee, we gaan vandaag het ‘tol- en snelwegen vermijden’ uitzetten en gaan even wat kilometers richting het Noorden maken.

We gaan op weg…

Ook de tolweg is nog best een mooie route.

Af en toe moet er worden getankt.

En tanken we zelf uiteraard ook even bij.

Op enig moment vraagt Marcus, of ik het een poosje over wil nemen. Op deze (makkelijke) wegen is dat geen probleem, dus ik neem het stuur van hem over. Marcus doet dan de bijrijdertaken, waaronder af en toe een foto nemen 😉

Met nog geen anderhalf uur te gaan neemt Marcus het stuur weer over.

We hebben een camping op het oog, net boven Bologna. We zijn in de buurt en verlaten de tolweg.

Ja hoor, we zijn er.

Aan de intercom wordt er gezegd dat ‘ze vol zitten’… jeeee dat is balen, we hebben best een stuk door ‘the middle of nowhere gereden om hier te komen en het is ook niet zo dat er hier veel alternatieven in de buurt zitten. Het hek gaat toch open, we gaan even kijken hoe of wat.

Geduldig wachten we tot het stel voor ons (die waren ons inderdaad echt nét voor) klaar is met inchecken.

Nou, er zijn dus 5 plekken open maar die zijn allemaal gereserveerd. De man biedt ons aan om op het pad bij zijn huis te gaan staan en in het ‘ergste geval’ overnachten we daar. Als er echter iemand voor sluitingstijd van de receptie om acht uur niet op is komen dagen, dan kunnen we alsnog op een camperplek staan.

Dat is dus een heel apart aankomstdrankje dat we vandaag doen, in afwachting van wat verder gaat gebeuren nemen we plaats op de ligbedden op het veld bij het zwembad.

Nou, de Goden zijn ons gunstig gezind, om kwart voor acht meldt de eigenaar dat hij een afbeller heeft. We kunnen verkassen naar een plek.

Beter! We installeren ons snel op de plek en vallen aan op de pasta die we nog over hadden van op de vorige camping. Morgen rijden we verder naar Lago Maggiore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *