HARLINGEN, FRANEKER, DOKKUM, LAUWERSOOG.

Op de camping, wat ook een zorg leer boerderij blijkt te zijn zeg ik de varkentjes nog even gedag. Zo leuk, ze lagen eigenlijk achter in hun hok, maar als je bij het hekje roept komen ze naar je toe gerend. Dag lieve beestjes!

Off we go.

Eerste bestemming; Harlingen.

We doen een rondje door de haven en gaan daar ook lekker even iets snacken.

Na afloop kopen we nog wat zelfgebrouwen biertjes, die gaan lekker mee in de Chevy.

De rest van Harlingen bezichtigen we nog per Chevy en dan gaan we door naar de volgende bestemming; Franeker!

Oh we komen ook nog door Sexbierum, maar hiervan lijkt alleen de plaatsnaam bijzonder ;-).

In Franeker hebben we een speciaal aandachtspunt; het Eise Eisinga Planetarium. Deze man bouwde de replica van het zonnestelsel in 1775 in zijn woonkamer. Lijkt ons heel bijzonder.

Vol verwachting gaan we naar binnen maar helaas…. VOL voor vandaag. We hebben onze charmes nog in de strijd gegooid maar dit mocht helaas niet baten.

Dus alles dat we hiervan hebben is wat internetplaatjes en het verhaal.

Verder hadden we in Franeker niet zoveel te zoeken, dus we vervolgen onze weg door het mooie Friese landschap op weg naar Dokkum!

Dokkum ziet er echt heel leuk en gezellig uit met al die terrasjes in de zon. Het duurt even eer we een geschikte parkeerplek hebben gevonden, maar nu zitten we dan toch ook lekker aan de koffie in het zonnetje.

Terug naar de parkeerplek, we gaan naar onze laatste bestemming van vandaag: een camperparkeerplaats aan de jachthaven in Lauwersoog. Dat is al meteen een doorsteek naar Groningen trouwens, maar dat geeft niet. We pakken Friesland en Groningen een beetje door elkaar is het plan. Van boven naar beneden!

Supermooie rit!

We zijn er. Plekje zoeken!

Mooi plekje gevonden! Recht tegenover het badhuis en naast een boot genaamd Engelsmanplaat. Hoe mooi kun je het hebben ;-).

Bij de waterkant staat een mooi bankje dat wij eens even confiskeren, om een poosje van de rust, het uitzicht, de watervogel families en wat lekkers te genieten.

Later nog meer lekkers naast de Chevy en voor morgen hebben we een boottrip in een snelle boot geboekt. Zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *