LAATSTE STOP OP WEG NAAR HUIS… HONFLEUR!

Nog heel even genieten op deze één na laatste ochtend van onze reis.

Eendjes waggelen voorbij… Ik heb het deze keer niet opgenomen maar op deze camping was het een grote eendenkolonie op een meertje hier, die onze rust enigszins verstoorde met hun oeverloos gesnater.

We eten nog een laatste gebakken eitje. Morgenochtend houden we het simpel, vandaar.

Ik ga nog even zitten zonnen aan de overkant van onze schaduwrijke camperplaats. Nu kan het nog, in Nederland is het weer al omgeslagen begrijpen we.

Dan is het toch echt tijd om in te pakken en te vertrekken. We laten de wijngaarden van Saint-Emillion achter ons.

We waren eigenlijk van plan om ergens onder of ter hoogte van Parijs te overnachten, maar best wel drukte op die weg en ineens bedenken we; “waarom niet via Honfleur?”. De reistijd is ongeveer hetzelfde dus we hakken de knoop door. Laatste nachtje, net als het eerste, in Honfleur!

Al met al nog best een stukje rijden… we doen ieder de helft spreken we af.  Het is heerlijk zonnig weer, vanavond in Honfleur ook nog als het goed is, dus we kijken uit naar de laatste avond.

Het tanken van gas is niet altijd even makkelijk in zowel Spanje als Frankrijk. Soms is het er niet, soms doet “ie” het niet, etc. Hier lukt het weer een keertje in één keer!

We doen ons best met doorrijden, zin in die mooie laatste avond in Honfleur, maar dan slaat het weer enorm om… drama! Aquaplaning to the max met Jans achter het stuur!

Wat een verhaal, wordt dit “ons ding” met Honfleur? Altijd regen? 

Terwijl we de Chevy op de camperparkeerplaats aan het parkeren zijn hebben gaat het wonderbaarlijk van stortregenen naar miezeren naar redelijk droog. Snel naar het haventje, het is al half negen, we willen eten!

Eenmaal in de haven komt het helemaal goed. We gaan gewoon lekker binnen zitten en bestellen wijn, vissoep en een Fruits de Mer. 

Dankzij de skills van Marcus krijgen we al het zeevruchtvlees ook uit ’t harnas en hebben we een superfijne laatste avond(maaltijd).

Met lekkere toetjes!

Het is nog droog als we langs de haven van Honfleur teruglopen naar de Chevy. Morgenochtend rijden we vroeg weg…. terug naar Rotjeknor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *