LANDGOED HOEDERDAELL

Het is weer lekker aan het regenen, dus na uitslapen en nog een beetje binnen luieren gaan we er vandoor. Er is niemand bij de receptie en er ligt een briefje: “wij zijn er even niet, laat je naam en contactgegevens achter, dan sturen we je een factuur.” Okay dat doen we, bye bye!

Leuke camping hoor! Je kunt er ook met de boot naar toe. Hier komen we nog wel eens terug, wel met beter weer graag.

We gaan vandaag over de Afsluitdijk naar Friesland, maar eerst rijden we een stukje terug Noord Holland in om Landgoed Hoenderdaell te bezoeken.

Landgoed Hoenderdaell is een zeer diervriendelijke dierentuin, waar ook dieren “uit moeilijke situaties” worden opgevangen. Ook Stichting Leeuw is binnen het landgoed gevestigd.

Meteen maar beginnen met Stichting Leeuw dan. Deze leeuwen zijn net klaar met hun diner in de jaag-simulator. Stukken vlees vliegen aan een touw door de ruimte en de leeuwen moeten flink aan de bak om ze te pakken te krijgen.

Geen foto’s van het spektakel zelf, want we stonden toen achter glas met geperforeerde signing zodat de leeuwen niet worden afgeleid. Je kijkt er prima door, maar foto’s maken lukt niet echt.

Buiten kun je door kleine kijkgaten in een begroeide schutting alle andere opgevangen katachtigen van behoorlijk dichtbij “begluren”.

Bij de meeste beesten staat ook beschreven waar ze vandaan komen en wat hun verhaal is.

Op naar de vogelshow.

We houden het niet droog, oh nee het regent de hele tijd al….

Echt tof gedaan zo, de (grote) volières waar de vogels in verblijven zijn in een cirkel gebouwd en de achterdeuren van de hokken zitten in een grote binnencirkel waarin de demonstratie wordt gegeven. Bovenin zitten gaten met rolluikjes waardoor de vogels de cirkel in komen vliegen. “Alleen als ze zin hebben” wordt er nadrukkelijk bij verteld, “Alles is op vrijwillige basis.”

Leuke show!

Dan dit, beren die in Bulgarije werden gefokt om uit te zetten in een afgesloten terrein zodat er tegen betaling op ze gejaagd kon worden. Twee werden er gered en verhuisden naar het Landgoed. Na de eerste winter rust kwamen ze met 2 jongen uit hun hol. Nu leven ze hier met zijn viertjes.

Zo leuk al die aapjes.

En die stokstaartjes!

En die Alpaca’s natuurlijk ook.

Kortom, dit is echt een superleuke dierentuin. We hebben ruim 3 uur door een prachtig bos met dieren gelopen en genoten. Dit is echt een aanrader.

En nu, op naar Friesland!

1 reactie

  1. Anoes schreef:

    ❤️❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *