LUXE UIT ETEN IN ONZE CAMPINGKLOFFIES

Vandaag verlaten we onze mooie stek op de Lakens. We hebben vanavond een missie in Amsterdam.

Af en toe moeten er ook boodschappen worden gedaan, vandaag doen we dit bij deze Appie in Bloemendaal.

In Haarlem gaan we aan de lunch bij dit mooie stekkie aan de overkant van het water.

Zuidam heet het en je kunt er heerlijk zitten en eten!

Mooi uitzicht!

Dat vinden zij ook.

We zijn alweer op onze volgende kampbestemming, Europarc het Amsterdamse bos.

Het is een beetje een megacamping, maar we vinden het toch niet verkeerd voor eventjes en het is maar 30 minuutjes fietsen naar onze missie van vanavond.

Wat is het nog een lekker weertje!

En wat is nou dan toch die missie? *roffelderoffel* We gaan vanavond zeer fine dinen, in een sterrenrestaurant! 😀

Ik was toch zo verwend met mijn 30-jarig jubileum bij Vermaat afgelopen mei? Nu daar zat ook een ‘tegoedbon’ voor een diner bij ‘ons’ restaurant Wils in Amsterdam bij. In Bloemendaal bedacht ik me ‘zal ik vragen of we dit morgenavond kunnen doen? Dan rijden we naar een camping in Amsterdam.’ ‘Ja hoor!’ kreeg ik al snel terug van mijn collega ‘alles is geregeld, ga er lekker van genieten!’

We bedachten daarna dat we hier qua kleding totaal geen rekening mee hadden gehouden, ‘maar dan zoeken we het netste dat we bij ons hebben maar op’.

Dus wij op weg in ons beste campingkloffie… Marcus met zijn wandelschoenen en ik met mijn mooiste gympies 😉 op de fiets naar Wils.

Wils restaurant is één van de mooiste zaken van Vermaat, dit jaar bekroond met een Michelin ster. Bijzonder is dat er op open vuur wordt gekookt. We gaan met de lift naar de derde etage.

Na een hartelijke ontvangst van de gastvrouw drinken we het welkomstdrankje op het terras.

Dan nemen we binnen plaats in de loveseat aan de kitchentable, met een mooi overzicht op de keuken en de bar. Glaasje champagne erbij, we gaan beginnen.

Of we eerst nog wat oesters willen? Ach ik doe er 1 mee voor de gezelligheid 😉 en ik vind ‘m nog hartstikke lekker ook.

Marcus en ik vinden het nu al een feestje. We krijgen een zes gangen menu met bijpassende wijnen. Daar gaat ie;

De appetizer is een bijzonder stukje wortel.

1e gerecht: yellow beetroot – sheep’s milk yoghurt – ras el hanout

2e gerecht: trout – breakfast radish – butter lettuce

3e gerecht: cauliflower – green mole – pistachio

4e gerecht: monkfish – opperdoeze ronde – razor clam

5e gerecht: fennel – orange – beurre blanc

Het is een genot om alles wat in de keuken gebeurt zo gade te kunnen slaan.

En alles smaakt echt voortreffelijk.

Een extra ‘voortoetje’: ik weet niet meer wat dit precies was jongens, maar het was heerlijk 😀

En tot slot het 6e en nagerecht: black sesame – raspberry – seaweed

Oh nee, tot slot natuurlijk nog koffie met zoetigheden 🙂

Dit was echt een fantastisch mooie avond, wat zijn we hier verwend zeg! Ik kan Wils echt heel erg aan iedereen aanraden, al scheelt het natuurlijk wel dat we na afloop geen rekening hebben betaald en toch zonder afwassen weg mochten 😉

Na een stukje fietsen, helemaal enthousiast en blij terug bij de Chevy! En uiteraard ook weer helemaal op onze plek qua campingkloffies…

4 reacties

  1. Anoes schreef:

    Super tof zeg! Wat een mooie gerechten ook 🤩
    Ik geniet weer van je verhalen Jans 😘❤️

  2. Claudia schreef:

    Zoooo, wauw zeg. Wat nou campingkloffies, ziet er comfortabel en goed uit, net als de gerechten die jullie voorgeschoteld hebben gekregen. Goed om te zien vriendjes. Dubbel en dwars verdiend. En…. weer heerlijk om te lezen. Geniet nog maar even door. Heel veel liefs xxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *