MEER VAN DUBROVNIK

Op camping Kate hebben we alweer vriendjes gemaakt. Dit lieve poesje, heel jong nog maar ze moet al moeder zijn, dat zien we aan haar tepels, komt langs en kroelt wat met ons af in ruil voor stukjes kaas, tonijn uit blik of wat we maar kwijt willen. Ze lijkt sprekend op de moeder van Donnie. Wij zijn sowieso al verkocht.

Maar wij hebben vandaag een missie. De boot van 9:00 uur halen! We zijn precies op tijd beneden, daar komt hij al aan.

Op weg naar Dubrovnic zie je in het beginstuk trouwens allemaal verlaten gebouwen, deze zijn beschadigd in de oorlog (1992-1995) en nooit opgeknapt om weer dienst te doen.

We doen eerst nog een tussenstop op het groene eiland voor Dubrovnik, hier gaan er wat mensen uit.

En dan meren we weer aan in de mooie oude haven van Dubrovnik.

De reden dat we zo vroeg zijn is dat we voor de drukte en de ergste warmte op de muren willen zijn. Ook die missie is geslaagd. Om half tien bestijgen we de eerste trap.

Een kleine impressie en selectie uit de honderd (?!) foto’s die we van de muren en alle uitzichten hebben gemaakt…

Als je ooit in Dubrovnik bent is dit wel echt een aanrader om te doen. Je loopt om de hele oude stad heen en hebt het prachtigste uitzicht op alles dat zich binnen en buiten de stadsmuren bevindt.

Dit zo vroeg mogelijk doen is ook een aanrader! Je bent toch wel anderhalf uur onderweg eer je rond bent. Het is nog niet te druk maar wel al snik snik snikkertje heet! Laat staan in de middag als je er hutje mutje overheen moet schuiven!

Wij hebben ons rondje achter de rug en zitten heerlijk bij te komen in een relatief koel schaduw steegje bij een heel erg leuk zaakje (soul cafe).

Van de man bij de checkout van de muur-tour hebben we gehoord dat we met dezelfde kaartjes ook nog naar fort Lovrjenac kunnen. Dit ligt net buiten de stadsmuren. Als we genoeg zijn bijgekomen en opgedroogd gaan we dat dan nog maar even doen 😁

Boven de ingang is in het steen uitgehouwen; Non Bene Pro Toto Libertas Venditur Auro “Vrijheid is niet te koop voor al het goud in de wereld”. Dat had ik dan weer gelezen in een blog en vandaar dat dit ons op is gevallen.

Leuk om gezien te hebben dit fort en natuurlijk weer een fantastisch uitzicht.

Op de terugweg zien we het barretje van gisteren, die met de harde smartlappen muziek.

Ondertussen zitten we alweer op de kade te wachten op de watertaxi. We hebben nog wat gedronken en gelopen, maar hebben het zo warm. We verlangen naar chillen bij de Chevy!

Dag Dubrovnic! We zijn heel blij dat we jou hebben bezocht. Je bent fantastisch!

In Mlini aangekomen eten we nog een pizza in de haven. Moed verzamelen voor de weg naar boven!

Marcus knuffelt nog even met een poes en ik met een bi-seksuele boom (huh??).

Het is een verschrikkelijke klim, maar we hebben het gehaald. Het poortje van de camping is bereikt.

En nu… alleen nog maar chillen! Samen met onze campingpoes. Gezellig!

2 reacties

  1. Anne-Marie schreef:

    Poes meenemen, kittens ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *