METEEN NAAR DUBROVNIK

Dubrovnik moet heel erg druk zijn, zeker sinds er opnames zijn geweest voor Games of Thrones. We hebben gelezen dat je er tussen tien en vier uur eigenlijk niet rond moet gaan lopen. Als we zometeen de taxiboot van vier uur nemen is het goed te doen zegt de camping eigenaar. We kopen kaartjes voor de boot bij hem en kunnen achterin de camping het pad naar beneden volgen.

En inderdaad, we lopen via treden en een helling zo het plaatsje Mlini in en de pier op.

Daar komt de watertaxi al aan. 100 kuna per persoon trouwens, voor een retourtje.

Na een half uurtje varen komen we in de oude haven van Dubrovnik aan. King’s Landing dus! Het is een hele mooie aankomst zo.

Het is echt een drukte van jewelste op en met bootjes voor de kade. Er wordt gezongen door groepen mensen in boten en vuurwerk afgestoken. Dat laatste heeft er mee te maken dat er een waterpolo kampioenschap is gewonnen en de winnende club vandaag wordt gehuldigd. Dat is dus geen dagelijkse kost.

Wat een mooie middeleeuwse stad schuilt er achter die stadsmuren. Echt heel mooi. Je kunt trouwens een wandeling maken rond de stad op die stadsmuren. Dat willen we morgenochtend gaan doen.

Maar vanmiddag gaan we gewoon de sfeer proeven. We drinken wat (duur) bier op het plein.

Scoren een pizapunt.

Lopen door de steegjes en straatjes en doen de Games of Thrones trap (die waar Cersei naakt vanaf moest lopen).

We hebben natuurlijk ook aandacht voor de kleine viervoeter-inwoners van de oude stad, die hier overigens prima worden verzorgd.

We ontdekken een barretje achter een poortje in de stadsmuur. Aan de tafeltjes is geen plek maar je kunt via trappetjes naar beneden en op een plateautje boven de rotsen je biertje opdrinken.

Wat een plek! Links en rechts springen waaghalzen van hoge rotsen de zee in. Applaus voor hen, wij doen het ze niet na!

Na nog wat gewandel door de straatjes gaan we aan de andere kant van de stad ook nog even buiten de stadsmuren kijken. Hier vinden we weer een leuk barretje. De Kroatische smartlappen muziek schalt door de inham.

We bestellen wat tapas-achtige dingetjes, genieten van de muziek 😉 en kijken naar de recreërende locals.

Dan vinden we het wel weer tijd om terug te gaan naar de Chevy. De een-na-laatste boot vertrekt om 20:15 uur. We wachten op de rand van de kade met onze benen bungelend boven het water.

Daar gaan we. Dag Dubrovnic! Tot morgen!

1 reactie

  1. Anne-Marie schreef:

    Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *