MOOIE ROUTE NAAR VIESTE

Vanaf de parkeerplaats bij Bari, vervolgen we onze roadtrip. We gaan naar ‘de knobbel’, ‘de spoor van de laars’. Onderweg wel een keertje stoppen voor een lunch of zo, maar geen uitgebreide bezoeken van plaatsjes vandaag.

We zaten vannacht net onder het centrum van Bari, de rest van Bari bezichtigen we vanuit de Chevy, terwijl we er doorheen rijden. Leuke, grote stad! Veel locale eetzaakjes en winkeltjes te zien.

Zoals iedere reis, kopen we bijna overal waar we zijn een koelkastmagneet voor mijn moeder. We hebben weer de leukste exemplaren op de kop getikt 🙂

Tijdens het boodschappen doen bij de Lidle lopen we een leuk en apart stel tegen het lijf. Ze zijn helemaal weg van de Chevy. Ze vertellen dat zij rondreizen en overal koken (of zoiets, het is niet helemaal te volgen). Hij wil Instagram accounts uitwisselen. Doen we! Als ik later mijn account check heb ik er 90 likes bij 😉 Grappige ontmoeting! Die hebben we veel hier trouwens in Italië. De mensen zijn heel vriendelijk en toegankelijk vinden wij.

We zijn weer on route.

De wegen zijn trouwens wel ronduit slecht in Italië, heel veel gaten in het asfalt. Hier een grappig stukje, het leek wel of we op een ski-schans af reden.

En door!

In Margherita di Savoia stoppen we even voor een espresso en kopen we wat lekkers voor onderweg in het naastgelegen bakkertje.

De rest van Margeherita di Savoia bezichtigen we weer, er al doorheen rijdend.

Dan rijden we een hele poos door een gebied met zoutwinning basins, Hier moeten flamingo’s zitten. Ja kijk! roept Marcus, ‘ik zie ze vliegen!’

We zijn ondertussen wel toe aan een stop en nog iets eten.

Manfredonia, kiezen we daarvoor uit.

We delen hier in een leuk restaurant vol Italianen, een lekkere pizza.

Nog even een klein wandelingetje naar het strandje. Het weer is een beetje omgeslagen trouwens, althans omgeslagen, het is nog wel warm maar er hangen veel onheilspellende wolken.

We gaan door, nog één uurtje te gaan en het belooft een mooie route door de bergen te worden.

Daar zijn wel de eerste regendruppels.

We stoppen bij een busje met een markttafel vol met olijfolie. De man heeft het zelf geproduceerd. We slaan een paar flesjes in.

De route door de bergen en langs de kust is fenomenaal. Heel groen en door de regen waarschijnlijk, ruiken we de naaldbomen heel goed door de open ramen.

Ja, het is echt een hele mooie route…

Gearriveerd op ons camping-adres, althans dat dachten we. Als we via een lange toegangsweg eindelijk iets vinden dat op een receptie lijkt, legt een vriendelijke dame, geheel in het Italiaans, uit dat we aan de andere kant van de weg moeten zijn. Ondertussen is ze wel heel geïnteresseerd in onze paspoorten. Die gaat Marcus uiteraard niet achterlaten. Het is een hilarisch gezicht, die vrouw maar ratelen en Marcus maar okay zeggen en ondertussen wijzen op de paspoorten die hij terug wil. Uiteindelijk gaat een andere dame ons met de auto voorrijden naar de juiste camping-ingang.

Hehe, we kunnen eindelijk ons welkomstbiertje open trekken. We made it to the right camping place!

Heerlijk plekkie, met een doorgang naar het strand.

Jullie weten hoe het nu verder gaat… wij gaan, na deze fantastische rit, uitgebreid met de beentjes omhoog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *