NAPELS

Ja daar staan we weer! Eerst in de trein en dan in de metro, op weg naar Napels.

We zijn vroeg vertrokken want om half elf hebben we weer een afspraak met een Guruwalk gids. Hij gaat ons van alles laten zien in en vertellen over Napels.

Precies op tijd arriveren we op het meetingpoint.

En de tour is leuk! Niet in het drukke, toeristische gedeelte, maar juist door de oude steegjes van Napels leidt hij ons de weg en vertelt ons ondertussen HEEL VEEL over de geschiedenis van Napels.

We worden ook naar deze man gebracht die op de oude, Napolitaanse wijze koffie bereidt en serveert. Dit gebeurt met een kannetje dat cuccuma heet.

We gaan allemaal voor zo’n koffie en eerlijk is eerlijk, het is echt lekker. Veel minder schokking sterk dan die espresso’s die we hier steeds wegtikken.

Op enig moment arriveren we op ‘het plein van Maradona’. Jee ik wist helemaal niet dat dit ‘de man’ van Napels was! Onze gids vertelt hartstochtelijk over het gouden hart van deze man en hoe hij nooit is vergeten waar hij vandaan kwam. Dat de Napolitanen, waarmee hij op zo’n goede voet leefde, voor Argentinië waren ipv Italië, toen hij in Napels speelde met een wereldkampioenschap. Ik was geroerd door het hele verhaal, zoals dat door onze gids Emanuele, een echte Napolitaan werd verteld.

Maradona, ik weet nu ff wat meer over je, in ieder geval vanuit het point of view van de mensen in Napels.

De gids Emanuele neemt ons mee naar een oude kleermaker en laat ons tientallen steegjes en leegstaande, gesloten kerken (met binnenin allemaal rijkdom, maar gesloten vanwege het Vaticaan?) zien.

Na nog een gesprek met een oude man, die buiten voor zijn huis zit, is de rondleiding bijna ten einde. Het waren een intensieve twee en half uur, maar we hadden het zeker niet willen missen.

We zijn weer los, eerst maar eens even iets eten.

Tsja, het is warm en we zijn moe. Als we een heeeeel klein stukje hebben gelopen zeggen we alweer tegen elkaar, ‘even iets drinken?’ Ja hoor! Is het dan en daar zitten we alweer 🙂

Kijk, nu zijn we dan wel weer even aan de wandel. We hadden eigenlijk ook nog een streetfoodtour geboekt via Guruwalks, maar deze is door de gids geannuleerd.

Dan maar zelf op streetfoodtour, dat kunnen wij!

Mooie plek om rond te struinen.

Wij vinden Napels tof! De kleine steegjes waar de tour doorheen ging, is precies wat wij leuk vinden. We blijven dan ook gewoon in deze buurt hangen.

Hee kijk, een pasticceria… dat is een mooi afsluitertje van onze Napels dag.

Op weg naar de metro komen we nog een kerk tegen die wel open is. Natuurlijk gaan we daar even naar binnen.

Uiteraard ook met de schoudertjes bedekt zoals gewenst 😉

Het is echt te erg, maar als we een leuke bar zien, doen we die ook nog even aan hahaha….

En dan is het echt klaar met ons Napels-avontuur. Terug naar de Chevy!

Dag Napels, je bent tof!

2 reacties

  1. Anoes schreef:

    Leuk om weer mee te lezen 🤩🤩

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *