NATIONAL PARK PLITVICE

Dit is het weer waar we mee wakker worden… We hadden het ook al gezien op de weersvoorspelling; in de ochtend sowieso regen en in de middag wat opklaringen. Wat een omslag!

Wij hebben eerder al gelezen (op dit trouwens super informatieve blog; https://www.allesoverkroatie.nl/nationaal-park-plitvice/) dat we minstens twee dagen van te voren kaartjes voor een bepaald tijdslot moesten kopen en we waren met bestellen op 12:00 uur uitgekomen. Achteraf goed gedaan dus. Terwijl de beversport mensen al zwaar ingepakt in rijen naar de pendelbus gaan draaien wij ons nog even om.

De pendelbus die we hebben laten gaan rijdt maar 1 keer per dag van en naar de camping, dus wij gaan er nu gewoon met de Chevy naar toe. Kunnen we ook weer weg wanneer we willen, alleen maar win-win tot nu toe!

Terwijl Marcus naar het park rijdt kleed ik mezelf even goed aan… Haha! Ja ik weet dit kan echt niet, maar ik heb geen geschikte schoenen bij me en het is hier zo koud nu!

De rij blijkt voor degene die toch nog geen kaartje hebben gekocht, wij mogen met de e-tickets zo doorlopen. We bestuderen het bord met de routes en besluiten route b te doen, niet te lang en ook een stukje met boot en bus.

We volgen de bordjes B en schieten mooie plaatjes. Het is gelukkig droog, maar wel helemaal bewolkt. Met het zonnetje er op hadden de plaatjes nog wel iets mooier geweest denk ik. Een voordeel van dit weer is dan weer dat het waarschijnlijk toch iets minder druk is. Er lopen nog wel veel mensen maar het schijnt hier meestal “hutjemutje over de paden schuiven” te zijn.

We lopen het eerste deel van route B per ongeluk 2 keer, omdat we bij de grotten de verkeerde kant op zijn gegaan, maar dat mag de pret niet drukken.

Even een rustmomentje, we confiskeren een bankje en maken boterhammen klaar. Dit eendje vind het machtig interessant.

We nemen achtereenvolgend 2 boten en de bus, het einde van route b is in zicht.

Het laatste stukje van de route gaat bovenlangs de start, dus we kunnen nog wat laatste kiekjes schieten. En niet te vergeten een selfie; “jaja we where here!”

Met gierende banden naar camping Borje, we hebben het koud!

We hebben vaak gelezen over het National Park Plitvice, zo ook in eerder genoemd blog, dat dit het allermooiste plekje van Kroatië is…

Alhoewel het echt wel mooi was, vooral de meren en de kleur en helderheid van het water, vonden wij het allemaal iets te “aangelegd”, een soort “wandelpretpark” waar iedereen dezelfde foto’s maakt. Alles keurig verzorgd met paden, bankjes, boten en busjes, maar daardoor heb je niet het gevoel dat je iets moois in de natuur hebt ontdekt. Oh ja en “de grote waterval” was maar een paar straaltjes naast elkaar 😄 of zijn we nu te negatief?

Hallo camping Borje, daar zijn we weer!

Wat een drama die temperatuur… er is niks meer over van Marcus z’n hotte girlfriend. Ze is veranderd in een ijskonijn! 😂

We gaan uit eten in het ala carte gedeelte van restaurant Borje. Dat hadden we beter niet kunnen doen, we eten de slechtste maaltijd van de vakantie.

Ach en dan lopen we tegen dit ukkie aan… Bij het washok zat ze en toen ik haar benaderde ging ze hard miauwen. Ze mist de helft van 1 van haar achterpootjes. Dit lijkt echter al lang geleden te zijn gebeurd want het is helemaal dicht begroeid met haartjes. Ze hupst rond, heel allert en een beetje schuw, maar ze is toch een kroelkont. Marcus kan haar zelfs op schoot nemen en ze gaat ook echt lekker liggen…. AM als je er nou echt 1 mee zou willen nemen, dan is het dit snoepie.

Maar eigenlijk hadden we ondertussen al een container met honden en katten achter ons kunnen slepen zoveel schatten hebben we deze trip ontmoet.

1 reactie

  1. Anne-Marie schreef:

    🤣🤣👍Doen! Ik geef haar een mooi plekje hier. Ik hou van katten met een handicapje, ze kan er prima bij😉. Schatje, geef haar maar een dikke knuffel van me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *