OP NAAR LAGO MAGGIORE

Vanmorgen nog even lekker van ons toch nog verworven camperplekkie genoten.

Nu is het tijd om onze weg te vervolgen en op weg te gaan naar Lago Maggiore.

Echt een verborgen paradijsje hier. We hadden gisteren moeite om het te vinden. Wel is de sfeer heel anders dan wij de afgelopen weken gewend zijn geweest. Veel oude, Nederlandse stellen. Eigenlijk minder leuk en gezellig dan de Italiaanse oudjes… We hoorden zelfs zo’n dame, met afgrijzen in haar stem, “ouwe bak” zeggen toen ze voorbij onze Chevy liep. Nou ja zeg!

De route die voor ons ligt, even een paar uurtjes ‘kachelen’ met onze ouwe bak 🙂

Eerst een stukje binnendoor, door verschillende dorpjes, om weer bij de tolweg te komen.

Op de tolweg, ter hoogte van Verona, is het even druk. Twee banen dik VOL vrachtauto’s!

Na een tankstop, neem ik het weer even een poosje over van Marcus. We rijden al op Lago Maggiore aan. Nog een uurtje te gaan ongeveer.

Leuke route verder langs het meer, naar het plaatsje Cannobio, waar we een camping op het oog hebben.

We hebben bij een Lidle geprobeerd te stoppen, maar er was totaal geen parkeermogelijkheid. Dan maar gewoon verder, we hebben eigenlijk ook nog wel zat in de Chevy liggen om te eten en te drinken. Marcus heeft het stuur weer overgenomen, dan kan ik nog even mooie plaatjes schieten.

Het is hier prachtig, maar dat weer jongens! Dit is wennen na weken van tropische temperaturen.

Mooie plaatsjes allemaal en steeds het mooie uitzicht op het meer rechts en de donkere wolken die zich samen pakken rond de bergtoppen.

We zijn in Cannobio.

En hier is de camping.

Op ons plekkie, met dit mooie uitzicht, drinken we ons aankomstbiertje. Kamp maken doen we niet, het heeft hier flink geregend en het ziet er naar uit dat dit nog wel meer gaat gebeuren. Vanavond lekker in de Chevy chillen ipv ernaast.

Eerst wandelen we naar het centrum. Een aardig meisje zegt dat zij wel even een foto maakt, als ze net ziet dat wij op een brug, de selfie-stand induiken. Vervolgens geeft ze aanwijzingen dat we ook nog even van pose mogen veranderen en schiet een hele serie foto’s. Grappig. Bij het centrum aangekomen vinden we een leuke boulevard langs het meer.

Marcus heeft een goed restaurant gevonden via TripAdvisor, maar dit blijkt helaas gesloten vanavond. Dan maar een ijsje en weer terug wandelen naar de camping. We hebben niet zo’n zin om in zo’n restaurant aan de boulevard te zitten, dus we gaan wel naar de camping-pizzeria.

Op de terugweg doen we toch nog een beetje boodschappen bij een Carrefour die vlakbij de camping blijkt te zitten.

En daar zitten we dan, op de camping-pizzeria! Wat een verhaal hier, het is een Duitse enclave… we worden door het personeel hier ook steevast in het Duits aangesproken. Geen Italiaans woordje meer te bekennen… Wij vinden het eigenlijk niks, Lago Maggiore is mooi, maar niet ons kopje thee.

2 reacties

  1. Claudia schreef:

    Weer heerlijke verhalen meis. Ouwe bak .. haha, wat denkt ze wel. Jammer dat het weer wat minder werd. Wen er maar vast aan. Jammer van het restaurant, gelukkig smaakte de camping-pizza. Nog fijne veilige km. En voor nu alvast,….welkom thuis skatties. Deze prachtige reis nemen ze jullie niet meer af. Mooie herinneringen gemaakt. Tot snel lieffies 🥰😘❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *