OP NAAR SARAJEVO

Goedemorgen! Nog even een lekker bakkie koffie op “ons” terras bij camperplaats “the Old Bridge” en dan gaan we ervoor.

Dag Mostar, op naar Sarajevo!

Eerste stop een bakkertje langs de weg. Het valt niet mee om van mensen die totaal geen Engels spreken iets te kopen waar iig geen vlees in zit, maar het is weer gelukt. Baksels met kaas voor onderweg.

Dit is de weg die we af gaan leggen, als het goed is komen we om een uur of elf al aan.

De rit is supermooi, we rijden een heel stuk op langs de rivier Neretva en komen langs Natuurpark Prirode.

Ja, de rit is echt fantastisch. Ondertussen ook al een camping uitgezocht van waaruit we Sarajevo goed kunnen bezoeken.

In Sarajevo aangekomen hebben we op advies van reviewers van de camping, de navigatie op Trebevic ingesteld ipv op het campingadres. De camping ligt op een berg en als je de navigatie zou volgen dan zou je op een verschrikkelijk steile en smalle weg naar boven moeten en dit wordt ten zeerste afgeraden. Dus we gaan een soort van achterlangs om de berg heen om dit te vermijden.

Dat grapje levert al met al nog wel een uurtje extra rijden (over behoorlijk bumpy roads) met zich mee. Maar nu moeten we er toch wel bijna zijn.

Bij het campingadres aangekomen zegt een meisje dat we, omdat we een kleinere camper hebben, op een terrein terug mogen gaan staan. Ze gaat ons even voor.

En zo komen we terecht op camping Olywood. Een lekkere “rauwe camping” met een buitendouche en wc met uitzicht en een klein buitengootsteentje voor de afwas. Er is ook nog een buitenkeukentje met koelkast en een grote lounge veranda aan het huis waar we allemaal gebruik van kunnen maken. Als we staan krijgen we ieder een fles koud bier in onze handen gedrukt. Wij zijn meteen fan van camping Olywood.

Aan het eind van de middag gaan we richting Sarajevo. We kunnen vanaf Olywood in zo’n veertig minuten bergafwaarts lopen om in het centrum te komen. Neem de taxi terug is het advies. Dat gaan we zeker doen.

Na een stukje te hebben gelopen, zien we de eerste moslim graven en daarna lopen we zeker 20 minuten langs alleen maar moslim begraafplaatsen. Het lijkt alsof de hele berg vol ligt, met uitzicht op de stad Sarajevo er onder op de achtergrond. Een bizar gezicht.

Het gaat de hele weg behoorlijk steil naar beneden. Goed dat we straks met de taxi terug kunnen!

We zijn beneden, eerst even “aarden” aan de rand van het centrum.

We doen een klein verkennend rondje door de straten. Morgen gaan we de uitgebreide versie doen is het plan.

Voor nu houden we het lekker relaxed, duiken lekker een Ierse pub in voor nog wat bier en internet 😉 (Bosnië doet niet mee in je databundel, dus we moeten het hebben van wifi hier.)

En met de wifi van de Celtic bar hebben we dus ook op kunnen zoeken waar we hier lekker falafel kunnen eten.

And so we did. Morgen meer van Sarajevo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *