PARIJS – HET LOUVRE

Als we wakker worden op camping Paris, hangen we eerst de meegenomen fotolijstjes op. Zo zijn onze kattenkinders bij ons, waar de Chevy ons ook brengt… Ondertussen hebben we een Donnie look a like om ons heen. Nadat hij wat vis heeft gekregen is hij onze grootste vriend. We hadden thuis al online kaartjes voor het Louvre gekocht, tijdslot 13:30. Het fietsen vanaf de canping viel wat tegen, onduidelijke route en helse fietspaden. Het was een race tegen de klok, maar we hebben het gehaald.  We hebben een tour geboekt, maar die is pas om half drie, we gaan dus eerst op eigen houtje naar de Egypte tentoonstelling. Zeer tof! De tour wordt geleid door een leuke dame, we krijgen hoofdtelefoons op zodat we haar in de drukte goed kunnen horen. En druk is het! De eerste highlight die we aandoen: Venus de Milo. 
Napoleon die zichzelf kroont (of zoiets ;-)) De Franse Revolutie in 1830. De dame in het midden is de personificatie van de Godin van de vrijheid. Dan arriveren we bij de allergrootste highlight van het Louvre…. de Mona Lisa. Wat een drukte! Kijk d’r hangen… 800 miljoen waard en de hele dag hordes mensen die zich voor haar verdringen. De laatste highlight in de tour: Nike van Samothrake. Een 3,28 meter hoog beeld van de godin van de overwinning.

Na afscheid te hebben genomen van de gids, doen we nog een klein eigen tourtje. We bezoeken het appartement van Napoleon, wat –  een  – weelde !! Dan gaan we op zoek naar de uitgang, want we zijn kapot! Het is zo groot en zo druk (35.000 mensen per dag, drukste dagen 45.000!), op een gegeven moment ben je er helemaal klaar mee! Dag Louvre! Leuk dat we er waren! Nu weer op de fiets, op zoek naar een cafeetje. Cafeetje gevonden! Daarna nog naar het eethuisje Cook’n Saj dat Marcus via Tripadvisor heeft gevonden. Echt een leuk zaakje en heerlijk gegeten!

En dat was het wel voor vandaag, morgen nog een dag (maar dan meer buiten) Paris!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *