RICHTING PULA

We checken we ook weer op tijd uit bij camping Lighthouse. Dit is een supernieuwe camping met fan-tas-tisch sanitair, maar ook hier is de rekening voor 1 nacht hoog. 40 euro!

Ben benieuwd wat we de hele vakantie gaan betalen voor de kampeerplekken, we gaan het zien. Nu eerst (mooi!) Savudrija uit en langs de kust richting Pula.

Als we de snelweg weer op zijn zien we een werkelijk tientallen kilometers lange file aan de andere kant om Kroatië uit te komen. Zou dat over 3 weken nog zo zijn? Wij verzinnen al hoe we straks anders kunnen rijden.

Het is niet al te lang naar Pula en we rijden langs een aantal kustplaatsjes, maar net te ver er vandaan om er iets van mee te krijgen en we hebben geen zin om er echt naar toe te rijden. We willen kamp gaan maken in Pula!

Ik ben onderweg altijd aan het googelen (en mappen en foto’s maken en de bestuurder aan het verzorgen! maar dat terzijde 😉) en ontdek dat we meer en leukere campings kunnen vinden in het plaatsje Banjole.

Marcus krijgt eerst weer 2 keer “we zijn vol” te horen, maar bij de derde, Kamp Indije, mogen we een plek gaan zoeken.

Yeah plekje gevonden, fietsen d’r af en kamp maken.

Een half uurtje later is het helemaal voor elkaar. Chillen maar!

De camping ligt aan zee, we hebben er een klein doorkijkje op.

Het is warm dus we gaan de zee ook nog even opzoeken. Vanaf de camping kom je op een klein rots-strandje met uitzicht op kleine eilandjes en een heleboel bootjes.

Marcus heeft alle kiezels en brokstukken op blote voeten getrotseerd en ligt te dobberen. Ik hou het bij het eerste rotsplateau met mijn voeten in het water. Misschien toch maar waterschoenen scoren!

Verder onze eerste heerlijke campingmaaltijd gemaakt en gegeten.

En genoten van de rust. Morgen op de fiets naar Pula!

2 reacties

  1. Mascha schreef:

    Hoi Jans en Marcus, leuk om jullie reisverslag weer te volgen.
    Ik ben jaaaaaren geleden in “Joegoslavië” geweest. Bij Poreč in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *