ROADTRIP (TO) PORTUGAL

Ja daar zijn gaan we weer! Na 2 zomers rond toeren in Nederland, onder andere vanwege corona, gaan we een nieuw Zuid-Europa avontuur tegemoet.

Deze keer willen we naar Portugal en dat is best een eindje weg. vandaar dat we in 1 ruk door Frankrijk willen crossen.

We vertrekken om 20:00 uur en gaan elkaar in de nacht afwisselen met rijden.

De beginstand bij vertrek 192618 miles = 309988,6 kilometers. Benieuwd wat er over 3 weken bij is gekomen!

Best fijn, rijden in de avond! Lekker rustig!

Rijden, tanken, rijden, tanken, dat is het patroon. Gelukkig wel het goedkopere gas! Na deze tankstop ga ik achterin liggen om een beetje te slapen voordat het mijn beurt is om te rijden.

Marcus heeft mij flink laten slapen want het is al half drie als hij tegen mij zegt: “Jans, we hebben autopech. De motor heeft geen power meer, we kunnen zo niet verder.”

We staan een parkeerplek vlak na tolpoortjes bij Rouen en moeten de ANWB bellen…. Pfff dit is balen!

Na eerst heel lang in de wacht te hebben gestaan, begrijpen we dat we zelf met de Franse hulpdienst moeten bellen. We krijgen een smsje met de juiste, Franse tekst… Lekker dan! Gelukkig blijkt de Fransman die we te spreken krijgen ook Engels te begrijpen en na 20 minuten is er iemand bij ons.

Marcus weet zelf ongeveer wel wat er aan de hand zou kunnen zijn, iets met het schakelen tussen gas en benzine. Dat is nu getriggerd omdat hij bij het laatste station geen gas had kunnen tanken… We moeten hier hoe dan ook weg en dat gebeurt dus op deze wijze.

Daar zitten we dan in de cabine van de oplegger. We lachen wel, maar we zijn niet blij. Hoe lang gaat dit allemaal duren en kunnen we nog wel naar Portugal?

Het is al vijf uur als we in de garage van de man die ons ophaalde staan. We moeten weer bellen met de ANWB om de kosten van deze actie te laten betalen.

Als alle formaliteiten zijn geregeld geeft de man aan dat we naar een tankstation, vlakbij zijn garage zouden kunnen rijden om in ieder geval de gastank te vullen. Misschien is het probleem daarmee voorlopig opgelost, zo niet dan kunnen we bij hem terug komen.

Daar staan we dan bij de gastank, welke niet bedienbaar blijkt met die prepaid-pin-zuil… we moeten wachten tot het tankstation open gaat.

Dan maar even slapen, we zijn ook helemaal kapot. We rijden de Chevy naar de vrachtwagen parkeerplaats naast het tankstation.

We hebben de wekker op half acht gezet. Oei oei oei, dat is moeilijk wakker worden! Een kopje koffie en een broodje kaas dan maar, dat helpt.

En dan gas tanken. En een rondje over de parkeerplaats… Ja zeg, de power is back, we hoeven niet terug naar de garage, we kunnen door!

En zo vervolgen we onze weg. Marcus heeft ondertussen ook nog de gasinstallatie weten te resetten en het lijkt erop dat daarmee het probleem is verholpen, ook met het rijden op benzine.

Hoe langer we rijden, hoe blijer we worden. De Chevy lijkt weer helemaal okay!

We hebben wel wat kilometers in te lopen!

Eindelijk neem ik ook het stuur voor een paar uurtjes over.

We schieten echt lekker op nu, Bijna door Frankrijk heen al.

Ja ja, in Spanje nu en San Sebastián in zicht!

We hebben dit jaar het plan om wat meer ‘wild’ te kamperen. Als je een camping bij San Sebastian zoekt dan moet je toch weer met een bus als je de stad wilt bezoeken. Met de app Park4night echter, vind je een plek vlakbij.

Voorgaande plek aan de zee blijkt echter gereserveerd voor bewoners; dus zijn we doorgereden naar wat blijkt een nog veel betere plek aan het strand!

Proost babe! Het is een paar uurtjes later dan we hebben gepland, maar nu toch volgens schema op zaterdagavond in San Sebastián!

Marcus vindt een goed restaurant via Trip Advisor: Triku-Harrie. Meteen weer die Spaanse gezelligheid en heerlijk eten!

We zijn, en vooral Marcus, ondertussen toch wel erg moe geworden. Dus we duiken om tien uur de Chevy al in. Slapen aan zee. Heerlijk!

4 reacties

  1. Anoes schreef:

    Oh balen zeg! Gelukkig toch nog gefixt en dan genieten aan het strand. Hele fijne vakantie 😘❤️

  2. Claudia schreef:

    Jeetje, enorm balen. Maarre, gelukkig opgelooooost!!! Op weg roadtour 2.0….De foto’s zien er goed uit. Veel plezier zonder pech skatties❤️🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *