TOCH EEN NACHTJE IN SLOVENIË

Wij hadden oorspronkelijk het plan om nog een dagje op de camping te relaxen na het Plitvicepark, maar we zijn van gedachten veranderd. We gaan een stukje rijden en slapen vannacht (alsnog) in Slovenië.

Uitgecheckt bij Borje en op weg.

Nog even over dat lieve “manke” poesje, we zagen haar niet meer vanmorgen en daarom heb ik bij het badhuis net een vrouw aangesproken die op de camping werkt. Ze had het poesje al gespot, ze kwam sinds een paar dagen op het terrein. De vrouw is ook een echte poezemoeder, ze had al spul meegenomen van thuis voor de behandeling van haar waterige oogjes en was bezig een beetje vertrouwen te winnen voordat ze dat zou gaan gebruiken. Wat fijn te weten dat daar iemand is die zich om dat beestje bekommert. Pfff deze reis is niet goed voor “ons emo-poezen-en-toch-ook-honden-bekommer-hart”

Ondertussen alweer druk met reizen; tol betalen, Kroatië uit grenscontrole, Slovenië in grenscontrole, vignetten kopen voor Slovenië en meteen ook maar voor Oostenrijk.

De grenscontroles stellen hier ineens niets meer voor. Voordat je paspoort door het loket kunt aangeven wordt er al ferm gezwaaid dat je vooral snel door moet rijden.

En dat doen we dan ook graag! We zijn onderweg naar het meer Bled, in het noorden van Slovenië. We hebben foto’s gezien van een camping direct aan het meer en dat ziet er prachtig uit.

En dat is het! Plitvice is er niks bij (nee hoor grapje 😉)! We rijden een heel leuk plaatsje in en alles ziet er heel gezellig en mooi uit. Door naar camping Bled, maar jullie raden het misschien al… VOL!

Op een parkeerplaats waar we ons vervolgens staan te beraden spreken we een aardige parkeerwacht die ons adviseert naar Bohinj door te rijden, naar camping Danica, ook een mooie ligging aan een rivier. En daar staan we dan, Marcus is aan het vragen of er plaats is. Fingers crossed!

Gelukkig!! Dat hebben ze! Wij verbreken ons record kamp maken en zitten binnen no time in de zon, in onze buitenkeuken 😁

Ons laatste echte campingmaaltijd, we hebben weer gnocchi met kaas en gebakken groenten. Echt zo lekker!

De zon schijnt nog een poosje en we genieten er extra goed van. Vanaf morgen gaan we echt kilometers maken richting huis en de weersverwachting wordt er die kant op niet beter op.

We zijn weemoedig! Wat hebben we weer een mooie reis gehad en toch altijd weer jammer als het einde nadert…. Maar 1 heel groot pluspunt natuurlijk heeft het wel: binnenkort weer met onze eigen ondeugende pluizebollen kroelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *