VAN HARWICH NAAR NEWCASTLE

Als we om een uur of acht ’s avonds in Harwich aankomen hoeven we vanaf de boot maar een heeeeel klein stukje te rijden naar het van te voren geboekte Premier In en dat is maar goed ook! Het is een hilarisch stukje autorit want hoe eng is het als alles dat je geleerd hebt en gewend bent met autorijden ineens op de schop ligt en alles andersom moet. Het is een een hele rare gewaarwording als auto’s je aan de rechterkant van de weg tegemoet komen en je de rotonde “andersom” moet nemen.

Na een lekker maaltje, een paar pintjes, een goede nachtrust EN een stevig Engels ontbijt gaan we er de volgende dag echt tegenaan met het autorijden. We moeten ten slotte een heel eind.

Wat is het ook makkelijk verder met zo’n autovakantie anno 2013. In de navigatie tikken we het adres van ons hotel in New Castle in, dat we via internet hebben geboekt. We switchen in de boardcomputer van kilometers naar miles en hup! alles is aangepast en we zijn net de doorsnee Engelsman, alles onder controle. We horen en zien waar we naar toe moeten, hoe ver het is en hoe hard we mogen. Nu hoeven we zelf alleen nog ff consequent rechts aan te houden. ;-))

Vrij makkelijk rijden en snel rijden we naar Newcastle en om een uur of drie arriveren we op ons adres daar; het Clifton House Hotel. Dit is een elegant landhuis in Victoriaanse stijl in een rustig gedeelte van de stad. De gastvrouw Christine “Love (?)” is er even niet, maar als de slecht Engels sprekende vrouw haar belt nadat ze ons heeft binnen gelaten, regelt ze alles van een afstandje en ratelt via de telefoon in Marcus z’n oor, door en door over de do’s and don’ts in Newcastle.

20130709-211430.jpg

20130709-211459.jpg

Nadat we de kamer hebben gecheckt (prima, met heel veel kitch) gaan we al wandelend op weg naar het centrum van Newcastle. Het is echt hartstikke heet btw, de regenjassen kunnen voorlopig nog in de auto blijven want het is geloof ik wel een graadje of 28! Als we bij een overvol terras aan de Tyne aankomen, kunnen we ons er maar net tussen wroeten. Als we aan het bier zitten kijken we onze ogen uit. Het is voor het eerst sinds tijden mooi weer zegt men, alle vrouwen van Newcastle zijn op hun zomersbest naar buiten gekomen. Dat geeft een kleurrijk geheel van jong en oud in van smaakvolle tot smakeloze creaties, maar vooral veel bloot weer.

20130709-211515.jpg

20130709-212013.jpg

20130709-211949.jpg

Na een poos aan het water te hebben vertoefd en door het centrum te hebben gelopen, eten we Indiaas en gaan we weer richting ons Victoriaanse onderkomen. Goed begin van de vakantie was dit. Newcastle is leuk voor een middag, zeker met dit mooie weer. Morgen gaan we de Schotse grens al over naar Edinburgh!

20130709-212001.jpg

20130709-211928.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *