WALES

Vandaag gaan we kilometers maken. Cornwall is ons doel, maar nu we hier toch zijn willen we ook een stukje van Wales zien en in dat land (!) in ieder geval ook een overnachting doen. Vanuit Gretna Green rijden we over de Engelse grens en via de snelweg M6 gaan we langs Carlisle, Penrith, Shap, Hale, Lancaster, Preston en Brynn. Over op de M56 langs Runcorn en de M53 langs Chester. Vanaf dat punt vervolgen we over kleinere wegen en houden een wat Oostelijker richting aan om Wales te bereiken en zien. We rijden nu vlak langs de gekronkelde grens langs de plaatsen Rossett, Wrexham en Chirk in Wales en vervolgens weer langs Gobowen, Oswestry en Pant in Engeland. Dan gaan we van het grensgebied weg en blijven in Wales.

20130722-105208.jpg

We kunnen niet anders zeggen dat Wales ook weer prachtige uitzichten biedt! Over de b-wegen rijden we langs Welshpool, Newton, Llandrindod Wells, Builth en Brecon. Dan doorkruisen we het National Park Brecon Beacons en zo komen we via Rhigos, Resolven, Neath, Skewen, uiteindelijk in Swansea. Marcus kwam daar als kind wel eens als hij met zijn vader mee voer en het leek leuk om daar te overnachten. 25 jaar doen echter een hoop met een havenstad en het is er zo druk dat we het weer links laten liggen.

20130722-105222.jpg
20130722-105249.jpg

We zoeken langs de kust naar een klein plaatsje. Via Port Talbot, Taibach en Margam komen we aan in Ogmore by sea. Wauw, daar is het mooi! Een prachtig strand, mooie weidevelden en veel groen. Het probleem is echter dat als we het hele dorpje doorrijden het echt alleen ,aar woonhuizen blijken, geen enkele B&B of andere slaapgelegenheid. Een vriendelijke vrouw verwijst ons naar de plaats Cowbridge, maar daar aangekomen zit alles wat er is (niet veel) vol. Dat is dan ineens niet zo leuk hoor, als het later en later wordt, je moe bent en dan nergens een slaapplaats kunt vinden.

20130722-105331.jpg

20130722-105340.jpg

Gelukkig lukt het uiteindelijk in Bridgend, we vinden een hotel met restaurant beneden. Opgelucht en uitgeteld nemen we er eens een flinke pint op!

20130722-105320.jpg

PS: het weer is intussen weer helemaal toppie! Warm gewoon in wales, de regenjassen kunnen weer onderin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *